SlayerASG Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Zawsze to jakieś wyjście, dzięki. Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Ceną na korzyść Guardera. Wyciszeniem na korzyść Systemy. Fpsem na korzyść Guardera. @Ramzi: Dobrze obchodzić oznacza ustawiać od zera, a nie od maxa. I regulować bardzo delikatnie. Wszędzie je pcham odkąd skończyły się zielone G&G w Polsce i NIKT jeszcze na nią nie narzekał :icon_smile: Aaa! I jeszcze zależy jak ją założysz, bo je zakłada się troszkę inaczej niż zwykłe gumki :icon_smile: W Polsce są jeszcze zielone g&g na airsoftarmory.pl cały czas mają. Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Przede wszystkim te gumki zakłada się na lufę, w przeciwieństwie do "zwykłych gumek" :D Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted May 4, 2015 Report Share Posted May 4, 2015 Witam, trochę odkopię temat. Otóż planuję tuning mojej M4 King Armsa (seria Elite). Stąd moja prośba o doradzenie jakie części dobrać, żeby nie rozpadły się od pierwszego strzału. :icon_wink: Moja propozycja części: - gumka zielona G&G - Mblock V2 - AirsoftPro - zestaw BU do M4A1/SR16 - Guarder - sprężyna SP130 - Guarder - prowadnica sprężyny V2 - Guarder - tłok z 14 metalowymi zębami - SHS - zębatki 16:1 - SHS - zębatka na oś silnika typ "D" - SHS Do tego jeszcze: - wtyczki T-Deans - kable niskooporowe - nowa kostka stykowa - MOSFET - tu rozważam GATE PicoSSR3 lub PicoAAB, jeśli hamulec jest potrzebny? Co do silnika to waham się między zostawieniem stockowego KA z LiPo 11.1 a Elementem UT z LiPo 7.4/11.1. Pytanie czy lepiej brać MOSFET z AB czy bez? Czy przy tej sprężynie na np. Elemencie UT i LiPo 11.1 nie będę miał dubletów bez AB? Czy taka konfiguracja ma sens? Co byście zmienili/dodali? Albo może od samego początku - czy szkielet KA z mblockiem ma szansę trochę pożyć na SP130? Szkielet nie był wcześniej katowany, chodził tylko na stocku (~M110). Liczę na Wasze rady. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 5, 2015 Report Share Posted May 5, 2015 Silnik KA się skicha na 130, nawet na 11,1, rof będzie mizerny. Quote Link to post Share on other sites
bacior12 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 (edited) Witam, Posiadam replike M4A1 od King Arms'a . Wymieniłem w niej sporo części . Wymiana w GB: Ten set (zamiast 150 wsadziłem 130) http://www.evike.com/products/27222/ Kable na niskooporowe. Silnik high torque (nie pamiętam jakiej firmy) Komore prowina Precke 6.03 363mm od tornado I baterie 11.1redoxa Mimo to chronujac replike wyszło 380fps. Wymieniałem te części sam, smarując smarem od guardera. Moje pytanie brzmi co może być przyczyną takiej małej ilosci fps? Z góry przepraszam, jeśli napisałem to w złej części forum. Pozdrawiam. Edited July 18, 2015 by bacior12 Quote Link to post Share on other sites
slawek96 Posted July 18, 2015 Report Share Posted July 18, 2015 Podstawa to szczelność układu. Najpierw sprawdź, czy zespół cylindra się uszczelnia (powinna być szczykawka). Może być również problem z komorą HU (dopasowanie długości dyszy), zobacz na fabrycznej KA, czy nie ma poprawy. Quote Link to post Share on other sites
M7854 Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 (edited) Witam posiadam M4 niestety od dragona ;d zamierzam wymienić w niej sporo rzeczy oprócz body które mi nieprzeszkadza ale mam pytanie mój fundusz jest bardzo mały a potrzebuje części przez które znowu wejdzie w urzytek zrobiłem liste części na którę mnie było by stać tylko poszę o opinię czy warto czy może jednak coś z nich wymienić na co innego. gumkę hophup najlewniej zmienie na systemy ale akurat nie mam jej dostępnej w tej chwili a z czasem zakupić do lufe i tu też pytanie dobrą i nie drogą :icon_wink:. http://zapodaj.net/150d24d3902c9.jpg.html Edited August 9, 2015 by M7854 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted August 9, 2015 Report Share Posted August 9, 2015 Witam posiadam M4 niestety od dragona ;d zamierzam wymienić w niej sporo rzeczy oprócz body które mi nieprzeszkadza ale mam pytanie mój fundusz jest bardzo mały a potrzebuje części przez które znowu wejdzie w urzytek zrobiłem liste części na którę mnie było by stać tylko poszę o opinię czy warto czy może jednak coś z nich wymienić na co innego. gumkę hophup najlewniej zmienie na systemy ale akurat nie mam jej dostępnej w tej chwili a z czasem zakupić do lufe i tu też pytanie dobrą i nie drogą :icon_wink:. http://zapodaj.net/1...3902c9.jpg.html Skoro replika od Dragona to po kij piszesz w tym temacie ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts