Fanta Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Witam! Mam problem z replika AK47 cm028. Otoz na dzisiejszej stzelance bron zapchala sie wiec wyciagnelem wycior przepchalem ja oddalem kilka strzelow pojedynczym poczym na automacie i znowu sie zapchal po wystrzeleniu okolo 6 kulek, mysle no pech znowu sie zapchala powtorzylem operacje lecz potem bylo tylko gorzej bron zapychala sie na automatycznym po 1 kulce, a na pojedynczym zapychala sie po okolo 3-4 strzalach. Na bateri kolegi problem nie ustapil wiec nie jest to jej wina. Odrazu znalazlo sie kilka madrych, ktorzy stwierdzili ze moze to byc wina rozszczelnienia sie broni badz nie odbijania do konca sie tloka. Moje pytanie brzmi co wy o tym sadzicie i jakie moga byc koszta naprawy. Replika ma dosc spory przebieg Quote Link to post Share on other sites
patch Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Jakie kulki? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 (edited) IMO coś się stało z gumką hopsiupa. Jak replika ma spory przebieg, to i tak nie zaszkodziłoby jej wymienić. //Choć oczywiście jak zauważył kolega wyżej przyczyną mogą być kwadratowe kulki. Albo zbyt mocne podkręcenie HU, ale w tym przypadku to akurat chyba byś się zorientował. Edited October 16, 2011 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Albo upaprana lufa. Quote Link to post Share on other sites
Fanta Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 Kulki firmy Rockets a gumka czy nakręcona na maxa czy nie to broń zachowuje się tak samo Kulki firmy Rockets a gumka czy nakręcona na maxa czy nie to broń zachowuje się tak samo Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 A jak lufa czysta? Quote Link to post Share on other sites
Fanta Posted October 16, 2011 Author Report Share Posted October 16, 2011 No niby nic nie widać w niej, ale i tak przetarłem ją na wszelki wypadek. Nic to nie pomogło Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 16, 2011 Report Share Posted October 16, 2011 Rozbierz cały zespoł komory i złoż ponownie może kołnierz się podwinął. Quote Link to post Share on other sites
Fanta Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Niestety niemam doswiadczenia w rozbieraniu broni (nigdy nic nie probowalem tam mieszac bo to moglo by tylko zaszkodzic) wiec jesli mozesz to powiedz mi czego konkretnie mam szukac i jak ten "kolnierz" wyglada Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 17, 2011 Report Share Posted October 17, 2011 Bez dostania się do komory nic nie zdziałasz. Tutaj masz Trial jak dostać się do komory wyjąć ją i rozebrać http://asgpultusk.pl/modyfikacje/rozk-adanie-ak-47-cyma-cm.028.html Kołnierz gumki jest to częśc gumki która znajduje się od strony wlotu kulki do lufy. Quote Link to post Share on other sites
Fanta Posted October 17, 2011 Author Report Share Posted October 17, 2011 Bedzie trundo ale sprobuje, najwyzej zabule te 30zl i wysle ja na przeglad Quote Link to post Share on other sites
Fanta Posted October 28, 2011 Author Report Share Posted October 28, 2011 Okazalo sie ze Gumka byla kompletnie przeorana, zalozylem nowa Guardera i znow strzela jak nowa ;] a nawet lepiej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts