Swistak Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 Kurcze, mieszkam w Finlandii ale niestety airsoft i karabinki sa tutaj drozsze o mniej wiecej 50euro. Postanowilem sobie uzbierac kase i kupic cos w polsce na wakacje. Mam pewien dylemat gdyz z jednej strony chcialbym jakiegos elektryka lecz za malo kasy. Z drugiej chcialbym benelke m3 super 90 bo po prostu sie zakochalem w tej strzelnie a jeszcze z trzeciej mam juz mp5k pdw ale nie mam pistoletu... No i co do pistoletu to chcialbym miec KJ Works UMP Tactical (gazowy) ale nieduzo wiem na jego temat... Poradzcie co mam robic? F1 F1 i za wszystkie propozycje z gory dzieki. Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 aha no i jeszcze jedno z aegow to tylko chyba fa mas super wersion www.military.pl za 990zł z baterią. A moze ktos zaproponuje jakiegos jednego aega pm'a i jeden karabin. Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 przejzyj oferte sklepow wymienionych na wmasg: http://www.wmasg.pl/sklepy.php pozniej zdecyduj ktore cie modele interesuja (chociaz widze masz juz pewnych faworytow), po czym skorzystaj z opcji szukaj (miga zachecajaco na gorze ekranu) edycja: w tamtym spisie brakuje jeszcze jednego, nowego sklepu w Polsce: http://www.snajperasg.prv.pl/ Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 ale teraz Kroffa mi cwieka zabiles. w tym sklepiku sa bardzo tanie te elektryki. no i problem mam chyba rozwiazany ale jeszcze poczekam na inne wypowiedzi. bardzo mi sie rowniez podoba steyr aug i p90 Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 co do KJ - to prawdopodobnie chdzilo Ci o uSp tactical. mam go i moge sie w sumie troche wypowiedziec, jesli masz mozliwosc to bierz np. glocka KSC :(, USP niestety poza metalowym zamkiem ktory mam i naprawde super wygladem to dla mnie nie ma wiecej plusow :(, ostatnio jak bylo ok 0 albo -2 stopnie to pierwszy strzal = syfon ( jednak moze to byc wina moich zaworow ktore sa bardzo zniszczone, wiec mowie tylko o swoim przypadku ) jednak mimo to nie sprzedam mojego tacticala gdyz jestem w nim zakochany :D , natomiast glocki oraz jedna beretta rowniez KSC strzelaly bardzo przyzwoicie ( niestety hop upy byly zle wyregulowane i ciezko bylo w kogos trafic gdyz kulka po 15-20 m podrywala sie pionowo do gory :wink:. Jesli masz jakies pytania co do tego USP to wal smialo co do AEG'ow nie mam doswiadczenia wiec sie nie bede wypowiadal. Pozdrawiam Bocian. Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 a zapomnialbym. znajac warunki klimatyczne finlandii polecalbym jednak zastanowic powaznie przed zakupem gaziaka. a jesli juz bylbys PEWIEN, ze chcesz replike o takim napedzie, to pamietaj by wybrac produkt z wyzszej polki (np. TM, KSC). powodem takiego postepowania jest to o czym wspomnial Bocian (czyli syfony). a gdybys nie chcial gaziaka na boczna, to zawsze mozesz kupic mp5k, lub nowy produkt tm glock'a 18c (AEP'a, a nie EBB!!) Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 mam jeszcze pytanie co do tego tacticala co do oznaczen... czy sa one czy ich nie ma bo w tescie na wmasg.pl pisali ze ich nie ma :( no i jeszcze jedno jak dziala blow back w tym gunie? Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 no co do tego mp5k to ja mam tylko ze wersje pdw a wlasnie gdzie mozna dostac tego glocka od tm? no i to jest fakt ze jednak trzeba cos z wyzszej polki sam sie zastanawiam nad tym bo to jest problem teraz jest u mnie -17 takze troche zimno:p Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 teraz napewno go maja na firearmsach ( www.firearms.pl ) i w specshopie ( www.specshop.pl ), jednak do wakacji pewnie bedzie w wiekszosci sklepow zajmujacych sie asg Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 no i w machinegunie.pl tez maja tego glocka za 599zł. ale ciekawy jestem jak to strzela? ma ktos pojecie ? Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 11, 2005 Report Share Posted March 11, 2005 Celniejszy niż mp5k (nie wiem jak oni to zrobili) , ale trochę słabszy Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 11, 2005 Author Report Share Posted March 11, 2005 podoba mi sie rowniez socom mk23 na 2005. jezeli juz bede gaziaka kupowal to zdecydowanie ksc i to jakiegos dobrego:) Link to post Share on other sites
Bocian Posted March 12, 2005 Report Share Posted March 12, 2005 co do oznaczen to na metalowym zamku napisy sa tylko po lewej stronie 9mmx19 i mniejsze napisy jak np. maly orzelek i litera N znajdujaca sie pod nim oraz litery TA na prawo od orzelka oznaczenia te wygladaja jak te na tym zdjeciu http://www.machinegun.pl/sklep/images/kjw_usp.jpg tylko nie ma napisu HK USP Tactical :cry: po prawej stronie korpusu zaraz nad jezykiem spustowym "MFG KUAN JU WORKS MADE IN TAIWAN" po lewej stronie na magazynku zaraz nad jego stopka widnieje 9mmx19 ma tylko tyle oznaczej, tylko ze moj USP ma juz chyba ponad rok a z tego co slyszalem to wprowadzano do niego wiele zmian wiec moze i w sprawie oznaczen sie cos zmienilo jednak nie gwarantuje co do blow backu, no nie wiem co Ci o nim napisac :wink: dziala poprawnie, nigdy nie zdazylo mi sie podanie 2 kulek czy jakies zaciecie co w glockach KSC moich kumpli ( 19 i 17 ) mialo miejsce juz pare razy. sile blowbacku porownywalem i wyszlo ze najsilniejszy ma Beretta KSC pozniej glock 17 dalej 19 i na koncu USP. tylko ze moi kumple maja ABS'owe zamki wiec moze dlatego, niedlugo zaloze spowrotem swoj ABS'owy zamek i wtedy zobaczymy jak to bedzie Pozdrawiam Bocian. Link to post Share on other sites
Swistak Posted March 13, 2005 Author Report Share Posted March 13, 2005 a właśnie co byście wybrali... steyr aug czy USP tactical+tłumik+dodatkowy magazynek+laser bądź latarka taktyczna+montaż+kabura+green gas+walizka? proszę o pomoc bo w sumie mam już jak mowiłem mp5k pdw ale mam ochotę na kolejnego elektryka ale z drugiej strony nie mam jeszcze pistoletu tzn. mam ale starą sprężynkę i nawet bez hop apu... :/ Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 13, 2005 Report Share Posted March 13, 2005 zdecydowanie AUG'a dlaczego? poniewaz: - nie jest na gaz i bedziesz go mogl uzywac przez caly rok - bo sam mam AUG'a ;p - a PDW jest chyba na tyle maly, ze moze robic za bron boczna Link to post Share on other sites
Recommended Posts