Kenq Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Witam! Kupiłem replikę ASK201, lecz napotkałem pewien problem. Mianowicie- replika strzela tylko, gdy akumulator jest maksymalnie naładowany. Ze względu na to, mogę wystrzelić około 200 kulek, nie więcej, potem muszę znów rozładowywać i ładować akumulator. Replika ma Blow-Back'a, czy to może być przyczyną, że przez to trzeba więcej energii na strzelanie? Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Akumulatora używasz oczywiście stockowego - TO jest problem. Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Najlepiej wymień silnik i kup dobrą batkę na początek. ;) Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Nie musi koniecznie wymieniać silnika, bo stockowa bateria to jak 4 paluszki AA, nawet na taiwangunie ostro zalecają jej wymianę. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Przy blow backu koniecznie wymień baterię na mocniejszą. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Jeśli używa stockowego akumulatora, to owszem, na pewno to jest problemem. Gorzej, jeśli używa innego (ostatnio ASK201 na Taiwangunie nie miały już akumulatorów w komplecie), lepszego - wtedy przyczyna może być bardziej skomplikowana. Ale tak czy siak ja również stawiam na akumulator :). Mój egzemplarz po wymianie na Firefoxa 9,6V 1500mAh ożył i potrafi wystrzelić nawet 2000 kulek przy niezłym ROFie. Przy czym od razu mówię, że do Firefoxów trzeba mieć dobrą ładowarkę, bo inaczej szybko zdechną. PS: Mój rekord w liczbie strzałów na stockowym akumulatorze (ładowanym od początku mikroprocesorówką) w tym APSie wynosił 3 strzały. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Najlepiej wymień silnik i kup dobrą batkę na początek. ;) Taaa, silnik, GB, replikę i mundur. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Zdemontuj BB, przez niego replika zużywa więcej pradu. Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Zdemontuj BB, przez niego replika zużywa więcej pradu. Przy stockowym aku wystrzeli dzieki temu... 300 kulek? Rzeczywiscie, wielka roznica :) Ale zgadzam sie, usuniecie BB moze wplynie na zywotnosc, przynajmniej w przypadku APS'a. Pozdrawiam, G^. Quote Link to post Share on other sites
Kenq Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 (edited) Próbowałem na kilku akumulatorach- stockowym, FIREFOX 1500mAh 9,6V, jakiś tam stary 8,4V Może problem jest w tym, że akumulator co prawda rozładowywałem rozładowywarką, ale ładowałem już ładowarką stockową? Poza tym- jak zdemontować tego BB? Da sie to zrobić bez głębszego rozkręcania repliki? :) Edited October 18, 2011 by Kenq Quote Link to post Share on other sites
Graven Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Może problem jest w tym, że akumulator co prawda rozładowywałem rozładowywarką, ale ładowałem już ładowarką stockową? Jezeli ladowarka jest tej samej jakosci co aku to predzej zniszczysz pakiety niz naladujesz ja... Quote Link to post Share on other sites
Kenq Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 Może masz racje, ale czy kupno ładowarki mikroprocesorowej zagwarantuje działanie? A co jeśli już sobie "zniszczyłem pakiety"? Jestem w tego typu sprawach kompletnie ciemny, więc proszę się nie śmiać :D Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Tylko nie mów, że ładowałeś te aku stockową ładowarką... Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Możliwe że już załatwiłeś sobie pakiet. Jeśli masz znajomych z mikroprocesorową ładowarką to spróbuj na niej naładować jeśli nie to kup jakaś przyzwoitą ale omijaj batimexa. Ewentualnie zmień ogniwa na Lipo. Zakup ładowarki i baterii LiPo wyjdzie ci taniej niż jakiegoś lepszego NiMh które w zimie i niskich temperaturach nie sprawdzają się najlepiej. LiPo radzą sobie znakomicie przy ujemnych temperaturach. Quote Link to post Share on other sites
Kenq Posted October 18, 2011 Author Report Share Posted October 18, 2011 Hmm, dzięki za pomoc. Jeszcze jedna prośba- moglibyście podać jakis akumulator LiPo, który by pasował do ASK201, i ładowarkę mikroprocesorową do niego? Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Musisz popytać w sklepach. Szukaj baterii o podobnych wymiarach do twojej lub sprawdź ile masz miejsca. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Do tej repliki, zdaje mi się, że pasuje stick. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Ładowarka Imax B6. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 (edited) Ładowarka Imax B6. Tyle że to jest zaawansowana ładowarka do wielu różnych pakietów. Owszem bardzo dobra ale cena też nie mała. Zajrzyj na Zbrojownię, SpecShop lub Taiwangun i tam zapytaj jaka będzie ci pasowała Powerbean , Firefox albo inne. Edited October 18, 2011 by chris15939 Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 A nie lepiej i taniej kupić modelarskie lipo i pokrowiec na kolbę do niego? dobre 7.4 2200 i 20C powinno być OK. A co Imax proponuje poczytać na forum o ich podróbkach. Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 A nie lepiej i taniej kupić modelarskie lipo i pokrowiec na kolbę do niego? dobre 7.4 2200 i 20C powinno być OK. A co Imax proponuje poczytać na forum o ich podróbkach. Też można tylko wtedy musisz znaleźć jakąś twardą kasetkę na batkę żeby jej nie uszkodzić. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Zwykły pokrowiec na magazynki na kolbę wystarcza spokojnie. Kulka takowego nie przebije. A nawet Pokrowiec od Krakmana z miejscem na naboje ładnie sie prezentuje z łuskami wsadzonymi. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts