Spoon8 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 A więc tak; mam sobie taką repliczkę jak w temacie, dokładniej to bi-3381m i myślałem żeby ją trochę zmodyfikować. Części które chciałbym wymienić to: Sprężyna-na mniej sztywną, z 125 na coś słabszego lecz bez przesady....100? Niskooporowe kable-Czy ktoś to to robił u krakmana? up-czy da się z przedniego 'chwytu' przełożyć kabli na kolbę? to później lecz-precka; jakiej firmy i 6.03 czy 6.04 Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Spring 110 jak chcesz zmniejszyc moc repliki . Niskooporowe okablowanie wize sie z otwarciem gearboxa , wiec jak sam bys robil to gwarancji nie bedziesz mial. Kable z przedniego chwytu mozna przełożyc na tył . Precka do szturmu polecam 6,04. Jak maly fundusz to systeme , jak przy kasie km-head. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Precka do szturmu polecam 6,04. Jak maly fundusz to systeme , jak przy kasie km-head. Chętnie dowiem się, czemu precki 6.04 są w szturmie lepsze od 6.03 i mniejszych. ;) Precę oczywiście bierze się ze względu na firmę, nie przeznaczenie czy średnicę. I wg mnie Promyk jest lepszy niż KMH. Zresztą, jakiś szwabsko-serbsko-łużycki test to potwierdzał. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 @Lesio: Ja z kolei twierdzę, że KmH jest lepszy:) @Spoon8: - m110 G&G - kable niskooporowe (modelarskie) - tego Ci żaden sklep nie zagwarantuje - nie ma problemu, żeby przerzucić kable na kolbę. Ogólnie jeżeli używasz kulek rzędu G&G to nawet 6.01 możesz pakować, aczkolwiek nie ma porządnych 6.01 dla typowych zjadaczy chleba. - precka 6.02 363mm Guarder/ 6.04 363mm Systema - gumka biała Guarder Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted October 22, 2011 Author Report Share Posted October 22, 2011 Ok, dzięki za odpowiedzi, co do sprężyny to chodzi mi o to że jak jestem jeszcze zielony i tak nie wykorzystam tych 400fps, wręcz mogę być z nimi niebezpieczny, więc zmniejszę moc, replika będzie chodziła lżej i chyba dłużej-dlatego też chciałbym wymienić kable a kolbę na m16 by kiedyś mieć miejsce na nową batkę ;] Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 To polecam SP100 Guardera :) Przy dobrym złożeniu idzie 380fps wycisnąć:) W razie potrzeby zapraszam na serwis:) Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 (edited) Sprężyna to ta? Mam jeszcze takie pytanie; czy wymian sprężyny na mniej sztywną i kabli na niskooporowe zwiększy ilość wystrzelonych kulek na jednej baterii ? //Czy ktoś ma u siebie w replice tą kolbę? (ta kolba) Edited October 24, 2011 by Spoon8 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 1. Zwiększy szybkostrzelność, no i słabsza sprężyna = mniej mocy potrzebnej do jej naciągnięcia. 2. Zwykła kolba stała. Trochę świecąca. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Im słabsza sprężyna tym większy rof i więcej kulek wywalisz na tej samej baterii. Ważna jest również średnica i jakość kabli oraz obecność mosfetu. A kolba jak kolba. Montowane stockowo do m16 pj. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 A znacie jeszcze jakieś sposoby na zwiększenie ilości wystrzelonych kulek na jednej baterii? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Dobre kable, mosfet, słabsza sprężyna, dobry silnik. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Poza tym co gecko123 napisał pozostaje jeszcze kwestia porządnych łożysk, zębatek i podkładkowania, co też ma wpływ na obciążenie silnika. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Jeżeli chodzi o kable to tak jak chłopaki pisali, modelarskie, nie pchaj się w niskooporowe okablowanie z Krakmana, ja się na tym przejechałem, kostka stykowa przy montażu złamała mi się w 3 miejscach, poza tym kable są strasznie sztywne. A co do kolby, nie jest zła, ale nie jest też jakaś super, lubi pękać, jak chcesz używaną to odezwij się do mnie na PW Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 1, 2012 Author Report Share Posted January 1, 2012 Nie chcę zakładać nowego tematu, a myślę że ten się nadaje: potrzebuję teraz akumulatora doddatkowego do tego świetnego co już mam, i znalazłem dwa takie 'cuda' na allegro: cudo nr1 i cudo nr2 Co o tym myślicie? Będzie to akumulator zapasowy, potrzebuję się dołączyć do jednostki w moim mieście ale przydało by mi się tymczasowe zasilanie...hmm? Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Kup Lipo,Nimh to przeżytek Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Gratuluję super spędzonek Sylwestra na WMASG!! Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Gratuluję super spędzonek Sylwestra na WMASG!! Tak sobie czytam posty i faktycznie o 00:00 były posty pisane :D Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 1, 2012 Author Report Share Posted January 1, 2012 hmmm, 1h po sylwku to już nawet fajerwerki ucichły... Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 No, bo jak by co niektórzy nie zauważyli, tutaj jest ciut inna godzina niż u Nas w domach na zegarkach ; ) Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 Kup Lipo,Nimh to przeżytek A Lipo, to nie są przypadkiem te które się spalają jak się za bardzo rozładują? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Wybuchają, raniąc wszystkich wokół kawałkami Twojej repliki. Przy tym zostawiają chmurę radioaktywną, którą tylko szwedzkie urządzenia pomiarowe mogą wykryć. Ale radzieccy lipo-eksperci i tak zaprzeczą. Dlatego tylko prawdziwi twardziele używają li-po. Inni, jak hardkorowy koksu, wolą, gdy "nie ma lipo!". Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 (edited) Wybuchają, raniąc wszystkich wokół kawałkami Twojej repliki. Przy tym zostawiają chmurę radioaktywną, którą tylko szwedzkie urządzenia pomiarowe mogą wykryć. Ale radzieccy lipo-eksperci i tak zaprzeczą. Dlatego tylko prawdziwi twardziele używają li-po. Inni, jak hardkorowy koksu, wolą, gdy "nie ma lipo!". Faktycznie tak jest. Dodatkowo robią przy tym taką dziurę w ziemi, że po większym deszczu tworzą się tam jeziora i zaczynają żyć zmutowane ryby wielkości Boeingów 737(od tych pyłów radioaktywnych)... Edited January 2, 2012 by forgiel Quote Link to post Share on other sites
Spoon8 Posted January 29, 2012 Author Report Share Posted January 29, 2012 (edited) Jako że zmierzam teraz dołączyć nowo poznanej formacji, zabicie wszystkich na stracie (odłamkami mojej repliki) było by cienkim pomysłem, lecz nowe jezioro to już co innego. i te wielkie ryby. hmmmm ciężka sprawa, chyba jednak zaryzykuję. Może będę w wiadomościach? I na tym prosiłbym zakończyć offtopic. /LgN EDIT: Nie mogę już edytować, a chciałby, się spytać o pewną część-nowy cylinder tłoka, ma to jakiś sens jeśli do nowej sprężyny dodałbym jeszcze taki http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/cylindry-i-glowice-cylindra/cylinder-typ-1-element.html lub http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/cylindry-i-glowice-cylindra/cylinder-typ-0-element.html Edited January 30, 2012 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts