bodzio_69 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Witam posiadam ten o to karabinek http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html. I chciałbym troszkę zniwelować jego dźwięk, mianowicie GB działa bez zarzutu lecz jest niebywale głośny (wiem że to urok JG) :) , lecz zastanawiam się jak temu Troszkę zaradzić. :) Jest to V generacja. Prosiłbym Was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :) Pozdrawiam. (jeśli jest podobny temat z góry przepraszam, lecz niestety nie wyszukałem takiego, który by mi pomógł :) Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Witam posiadam ten o to karabinek http://gunfire.pl/product-pol-1152191347-Replika-karabinku-GF4-A1.html. I chciałbym troszkę zniwelować jego dźwięk, mianowicie GB działa bez zarzutu lecz jest niebywale głośny (wiem że to urok JG) :) , lecz zastanawiam się jak temu Troszkę zaradzić. :) Jest to V generacja. Prosiłbym Was o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu :) Pozdrawiam. (jeśli jest podobny temat z góry przepraszam, lecz niestety nie wyszukałem takiego, który by mi pomógł :) Co masz a myśli że głośny. Coś piszczy , charczy, warczy? Quote Link to post Share on other sites
Mati_kawa Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Jak tłok wali to zawsze będzie hałas...zostaje zamontowanie wyciszonej głowicy tłoka,tłumik(mi trochę wycisza) i kilka innych części ale to będzie kosztowało trochę.Po drugie nie wiem w czym przeszkadza Ci ten dźwięk.Chyba,że coś padło i nie jest to "zwykłe trzaskanie tłoka". Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Jak tłok wali to zawsze będzie hałas...zostaje zamontowanie wyciszonej głowicy tłoka,tłumik(mi trochę wycisza) i kilka innych części ale to będzie kosztowało trochę.Po drugie nie wiem w czym przeszkadza Ci ten dźwięk.Chyba,że coś padło i nie jest to "zwykłe trzaskanie tłoka". Tlumik gearboxa nie wyciszy. ;) Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 24, 2011 Author Report Share Posted October 24, 2011 Tzn nic nie charczy warczy xD Po prostu tłok jak strzeli to jest dużo hałasu chciałem to trochę zniwelować :) Czy wyciszona głowica zda się do tego? :] czy coś jeszcze należało by zamontować? :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
chris15939 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Tego nie zmienisz. Jeśli wymieniasz głowicę tłoka to jednocześnie musisz zmienić głowice cylindra a i tak nic to nie zmieni lub w znikomym stopniu. Jeśli chcesz to może być tylko głośniej jeśli założysz aluminiowe głowice. Będziesz miał lepszy efekt jeśli chodzi o realizm. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 25, 2011 Author Report Share Posted October 25, 2011 Czyli chyba zostawię tak jak jest :) Wielkie dzięki za pomoc :) Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Da rade - dużo daje zmiana tych standardowych pseudo smarów, podkładkowanie, i można zmienić samą głowice tylko się zużyje szybciej. Tak czy inaczej warto zmienic komplet. Jeśli są łozyska kulkowe - to możliwe ,że się skonczyły i wyją. Uch zmiana też wyciszy replike. Pzodrawiam. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 28, 2011 Author Report Share Posted October 28, 2011 Witam rozmawiałem z Serwisantem któremu przeleciało przez ręce sporo JG, i powiedział mi że to jest właśnie wina prowadnicy, to ona nadaję taki wydźwiek charakterystyczny dla JG. Zmiana na plastikową niweluję to :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 prowadnica sprężyny? Ona w jg jest przecież plastikowa. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Zmiana prowadnicy zniweluje dźwięk ? Dobre :) A zmiana chwytu zwiększy prędkość wylotową kulki ? Spytaj się go ? :bialaflaga: Jeśli przeszkadza Ci "metaliczny" dźwięk sprężyny to zmień ją na taką o niejednostajnym skoku...obojętnie na jakiej prowadnicy. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
bodzio_69 Posted October 29, 2011 Author Report Share Posted October 29, 2011 Nie wiem, taką usłyszałem opinie jak się dopytałem serwistanta :) Lesio w V generacji jest metalowa (rozłożyłem pomacałem, na plastik nie wygląda :) nie wiem jak w innych generacjach :) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Nie wiem, taką usłyszałem opinie jak się dopytałem serwistanta :) Lesio w V generacji jest metalowa (rozłożyłem pomacałem, na plastik nie wygląda :) nie wiem jak w innych generacjach :) Pozdrawiam. Przyznaję całkowitą rację, plastikowe w JG są już tylko w G36. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Zębatki V gen to piszczałki. Czy mam M150 czy M90 wszystko jedno dalej tak samo działa. Jak sprężyna jest krótka to nie dziwcie się, że brzęczy. Naprawdę ludzie mają problemu... Bo mu brzęczy, czy to takie ważne jak zębatki dzwonią? geez Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts