Sledzikmaster Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 A możesz mi powiedzieć jak wykonałeś oznaczenia repliki? Bo to chyba nie jest G36 STAR nie ;) ? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Bardzo interesujące rozwiązanie :D Quote Link to post Share on other sites
fidell Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 Oznaczenia frezem, takim bardzo małym, w szlifierce modelarskiej. Najpierw obrobiłem odpowiednie zdjęcie oznaczeń oryginalnych tak, by widać było tylko kontury napisów, następnie wydrukowałem to, przykleiłem i po śladach nakreśliłem z grubsza kontury. Na sam koniec ze zdjęciem w ręku bawiłem się nad wykończeniem. Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź - też muszę zrobić coś podobnego, bo w tej chwili przedłużenie lufy zewnętrznej jest jakimś cudem skrzywione w lewo, co powoduje również skrzywienie lufy wewnętrznej. Nie przeszkadzało mi to do czasu, gdy korzystałem tylko z kolimatora, gdyż można było go odpowiednio wyregulować i trafiało się w punkt. Teraz, jednak, przy zamontowaniu rączki transportowej z lunetką - okazuje się, że lunetka ta ma za mały zakres regulacji i nie da się jej wyregulować pod tę krzywą lufę :/ Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) Chyba się trochę zagalopowałem w tym konwertowaniu :P Edited January 24, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Aż się prosi o niską szynę, zamiast tej optyki. :D Zwolnij Siri bo niedługo zrobisz z tej gieni coś na kształt świdra. :) Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Czy ktoś z was ma zamontowany adapter do magazynków serii M? Interesują mnie kwestie użytkowe, czy magi sa luźne, czy wypadają samodzielnie, jakich firm się sprawują dobrze - po prostu wasze spostrzeżenia i uwagi - pomijam kwestię wizualną Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry889641 w kolejnych postach inne magazynki :) Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 (edited) Aż się prosi o niską szynę, zamiast tej optyki. :D Zwolnij Siri bo niedługo zrobisz z tej gieni coś na kształt świdra. :) To już wersja finalna. Optyka jest taka jaką zawsze chciałem - przy szybkim celowaniu używam koli, a jak chcę trochę pokampić, to lunetka jest niezastąpiona. Przydałby się jednak nieco mniejszy kolimator, np. Aimpont Micro. Edited January 24, 2009 by siridar Quote Link to post Share on other sites
Corey Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=...mp;#entry889641 w kolejnych postach inne magazynki :) Dzięki za info - w szukaniu mnie tego tematu nie podało - a magazynki MAG'a testowałeś? Quote Link to post Share on other sites
siridar Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Ja mam dwa midy od MAGa - podają elegancko - siedzą w gnieździe bardzo pewnie i wchodzą z miłym "klikiem". Ale to chyba nie jest temat o magazynkach... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 W razie czego mam kompletny front do G36 ten z dwójnogiem, marki G&P na sell. Kontakt pw Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Czy długi, przedni chwyt od CA będzie pasował do gietki wersja C od JG ? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 Czy długi, przedni chwyt od CA będzie pasował do gietki wersja C od JG ? Będzie - u mnie pasuje bez problemów, ma tylko ciut inna fakturę od faktury JG (bardziej szarawy jest). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts