Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Konwersja G36C do G36

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Oznaczenia frezem, takim bardzo małym, w szlifierce modelarskiej. Najpierw obrobiłem odpowiednie zdjęcie oznaczeń oryginalnych tak, by widać było tylko kontury napisów, następnie wydrukowałem to, przykleiłem i po śladach nakreśliłem z grubsza kontury. Na sam koniec ze zdjęciem w ręku bawiłem się nad wykończeniem.

• 2 weeks later...

Dzieki wielkie za wyczerpującą odpowiedź - też muszę zrobić coś podobnego, bo w tej chwili przedłużenie lufy zewnętrznej jest jakimś cudem skrzywione w lewo, co powoduje również skrzywienie lufy wewnętrznej. Nie przeszkadzało mi to do czasu, gdy korzystałem tylko z kolimatora, gdyż można było go odpowiednio wyregulować i trafiało się w punkt. Teraz, jednak, przy zamontowaniu rączki transportowej z lunetką - okazuje się, że lunetka ta ma za mały zakres regulacji i nie da się jej wyregulować pod tę krzywą lufę :/

• 4 weeks later...

Aż się prosi o niską szynę, zamiast tej optyki. :D Zwolnij Siri bo niedługo zrobisz z tej gieni coś na kształt świdra. :)

To już wersja finalna. Optyka jest taka jaką zawsze chciałem - przy szybkim celowaniu używam koli, a jak chcę trochę pokampić, to lunetka jest niezastąpiona. Przydałby się jednak nieco mniejszy kolimator, np. Aimpont Micro. Edited by siridar
  • 4 weeks later...