Strzelec95 Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Tak jak w w tytule chcę wymienić lufę lecz nie wiem czy dana lufa precyzyjna będzie pasować. Chciałbym zakupić tą https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_03mm_o_dlugosci_410mm_src-836.html Czy podjąłem dobry wybór , czy się nadaje i będzie pasować ? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 24, 2011 Report Share Posted October 24, 2011 Do G36K wchodzi lufa 363mm. Jeśli pomachasz pilnikiem to wejdzie 370mm od M4. Ta podana przez Ciebie będzie wystawać niczym bagnet :D Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 (edited) Ej mam jeszcze 1 taką lepszą troszkę lufę prec. http://gunfire.pl/product-pol-1152191031-Lufa-precyzyjna-6-04-590-mm-PSG-1.html ale ona do PSG-1 według was da radę ? Tu już grubą kasę cisnę :D Chciał bym jeszcze trochę siły dodać replice więc czy ta sprężyna da rade i nie rozwali mi Gearboxa na części ? https://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_sprezyny_glowne/sprezyna_sp_120_guarder-62.html Edited October 26, 2011 by Strzelec95 Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 (edited) Ciężko pojąć że ta lufa będzie wystawać? A na tej sprężynie Gearbox za długo nie pociągnie. A BTW 200zł za lufę, to raczej opcja budżetowa. więc nie licz że po wymianie to będzie uber-pro-skałt-snajper-rajfyl. Edited October 26, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 (edited) Nie wiem czy to będzie różnica ale czy jak będę strzelać praktycznie pojedynczym to zwiększy to ,, żywotność " repliki < że bebechy się nie rozlecą> Albo wymienię na trochę słabszą bo moja replika ma 360-380Fps a chciałbym wymienić na taką sprężynę co daje 360fps wiec pytanie ile moja replika będzie miała Fps na wasze oko i zasięg praktycznie nic nie wymieniałem w niej tyko teraz mam zamiar na karabin snajperski samo powtarzalny ją przerobić ale z mocą nie pociągnę bo wzmocniony gearbox 400-500zł a tyle nie posiadam ;/ Link do tej słabszej sprężyny https://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich_czesci_sprezyny_glowne/sprezyna_sp_110_guarder-970.h Propos lunetę sobie kupiłem i jest miodzio pasuje mi być kamperem :> Edited October 26, 2011 by Strzelec95 Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 (edited) Teraz napisz to jeszcze raz, ale PO POLSKU. Edited October 26, 2011 by 50zyt Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 Chcę wymienić sprężynę ale tamta jest za mocna i się boję ze bebechy rozwali więc znalazłem troszkę słabszą ale siła mojej repliki wynosi 360-380fps i się boję że mogę wymienić sprężynę na tą samą co mam aktualnie , bo ta którą znalazłem ma 360fps ale doliczając bebechy to jakieś 400Fps wyjdzie , po prostu nie chce stracić kasy na to co już mogę mieć. Więc moje pytanie brzmi tak czy ta sprężyna co chce kupić ta słabsza to czy nie ta którą mam od początku w karabinie ? Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Ta sama. Zostaw sprężynę w spokoju. Lufa od PSG będzie Ci wystawać na 20 cm, jak chcesz komuś oko wydziabać, albo zaryć lufą w glebę i ją zapiaszczyć, dodatkowo wyglądać idiotycznie, to śmiało. Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 A więc porać mi jakieś części : zależy mi na celność strzału i zasięgu. Byle bym nie musiał grzebać w gearbox'sie Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Dobra gumka i preclufa. U mnie siedzą: https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_lufy_precyzyjne/lufa_precyzyjna_6_03mm_do_m4_src-129.html https://www.taiwangun.com/czesci_i_akcesoria_gumki_hop-up/gumka_hop-up_guarder-84.html GB jest stockowy, koło 330fps, strzela całkiem miło. Jak włożysz springa 120, to przydałoby się zmienić prowadnicę sprężyny, łożyska a za jakiś czas pewnie też tłok. Spring 120 powinien dać Ci koło 400fps. Sam planuję takie wzmocnienie repliki, jak już skończę przerabiać ją z zewnątrz. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 (edited) Czarny Guarder jest do replik powyżej 450 fps. Do słabszych polecam przeźroczystego, który jest bardziej miękki i będzie lepiej podkręcał. Lufy SRC mają średnie opinie, w tej kwocie wolałbym Systemę, Mad Bulla lub Ultimate - te ostatnie są bardzo dobrej jakości jak na swoją cenę (firma jest nowa i stara się). Edited October 26, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Możliwe, nie twierdzę, że mój wybór jest jedynym słusznym, chociaż do gumki zastrzeżeń mieć nie mogę, półtora roku kręci aż miło, trochę kulek przez nią przeszło. Lufa... nie mam porównania z inną precką, natomiast skupienie w porównaniu do stock poprawiło się wyraźnie. Quote Link to post Share on other sites
Strzelec95 Posted October 27, 2011 Author Report Share Posted October 27, 2011 A mam pytanko czy gumka i lufa zwiększa mi zasięg broni bo mi chodzi glonie o to bo to ma być coś w podobie samo powtarzalnej snajperki ;p Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Nie licz na to. Replika snajperska to 2000pln. Lufa i dobra gumka poprawią Ci celność na zasięgu zbliżonym do maksymalnego, czyli koło 50metrów. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Dobra gumka lepiej podkręca, czyli zasięg wzrasta, ale bez przesady. Tu ważna jest raczej powtarzalność strzału. Dobra gumka nie zastąpi mocniejszej sprężyny. Tym niemniej dalej znaczącą poprawę w stosunku do stokowej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts