Arius Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ja tylko dodam od siebie, że jeśli nie przeszkadza Ci, że gabarytowo nadaje się moim zdaniem tylko do CQB to bierz Cyme w wersji C. Jeśli jednak będziesz chciał robić z tego coś dłuższego to koszty będą nie małe. Ja bym pomyślał nad firmą GFC/JG, może bardziej zawodne od Cymy, ale możliwość dostania wszystkich częsci jest proste jak bajka z pewnością, że wszystko pasuje. Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Arius ma rację. Nie wiem czy CYMA jest w 100% kompatybilna z JG. A JG obecnie daje duże i fajne możliwości modyfikowania 'giety' - fronty, RISy, kolby, cuda ;) . A co do zawodności JG to nie wiem o co chodzi ale ja nie miałem ze swoją 'gietą' nigdy żadnych problemów (2 lata użytkowania) ale może akurat chińczyk miał dobry dzień jak ją składał? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ja tylko dodam od siebie, że jeśli nie przeszkadza Ci, że gabarytowo nadaje się moim zdaniem tylko do CQB to bierz Cyme w wersji C. Jeśli jednak będziesz chciał robić z tego coś dłuższego to koszty będą nie małe. Ja bym pomyślał nad firmą GFC/JG, może bardziej zawodne od Cymy, ale możliwość dostania wszystkich częsci jest proste jak bajka z pewnością, że wszystko pasuje. Co mają gabaryty do strzelania? Musisz być duży i gruby, żeby szybko biegać? :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Gabaryty do strzelania nic, bo można mieć lepsze osiągi w czymś mniejszym - kwestia zestawienia, ale nie w tym rzecz. Mi się np. nigdy nie podobały krótkie repliki, tylko długie. Poza tym kwestia tuningu jest bardziej ograniczona. Łatwiej skrócić replikę niż na chama wydłużyć :P Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Poza tym kwestia tuningu jest bardziej ograniczona. W jaki sposób ograniczona? W przypadku G36 wydłużenie lub skrócenie jest bardzo łatwe. Quote Link to post Share on other sites
Arius Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Tak, się składa, że dla mnie wersja K jest za krótka i zrobienie z niej dłuższej - akurat w mojej wersji jak sie okazuje jest dość problematyczne, ale to już nie róbmy offtopu. Ja nadal podtrzymuje wersje, że jeśli chce mieć broń krótka to może faktycznie Cyme. Jeśli jednak oceni, że za krótka ma inne opcje. Moim zdaniem nie jest wielki ryzykiem branie JG czy GFC. No i jeszcze pytanie czy aby na pewno te cześci dostępne będą do Cymki pasowały, takiej pewności chyba nie mamy. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Możliwe, że zamienność części cyma/jg uda mi się sprawdzić w niedzielę, jeśli tylko pojawi się kolega mający cymkę. I absolutnie nie zgadzam się, że replikę łatwiej skrócić. Ciekawe jak skrócisz właśnie G36c? :D Wydłużyć zawsze możesz tłumikiem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 I nie wiem czemu miałby się ten GFCowy rebrand komuś opłacać... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ciekawe jak skrócisz właśnie G36c? :D Złożysz kolbę. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Ja miałem g36C z zaślepką hornbilla zamiast kolby. To jest bobasek dopiero. :P Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 Że to: http://azteko.pl/hornbill-taktyczny-montaz-zawieszenia-zamiast-kolby-g36-p-1211.html ? Masz jakieś foto tego bobaska? :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2011 Report Share Posted October 29, 2011 (edited) Niestety nie, ale dodatkowo wkręciłem koncówkę z AK (tę "nakrętkę") i była BARDZO kompaktowa, lekka (a jednocześnie ciążyła w porównaniu ze swoim gabarytem), a przy tym wyglądała naprawdę niecodziennie. Jak tylko dorwę tanio G36C to zrobię coś takiego znów. Edited October 30, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts