Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Famas czy G36?

Recommended Posts

Ja tylko dodam od siebie, że jeśli nie przeszkadza Ci, że gabarytowo nadaje się moim zdaniem tylko do CQB to bierz Cyme w wersji C. Jeśli jednak będziesz chciał robić z tego coś dłuższego to koszty będą nie małe. Ja bym pomyślał nad firmą GFC/JG, może bardziej zawodne od Cymy, ale możliwość dostania wszystkich częsci jest proste jak bajka z pewnością, że wszystko pasuje.

Arius ma rację. Nie wiem czy CYMA jest w 100% kompatybilna z JG. A JG obecnie daje duże i fajne możliwości modyfikowania 'giety' - fronty, RISy, kolby, cuda ;) . A co do zawodności JG to nie wiem o co chodzi ale ja nie miałem ze swoją 'gietą' nigdy żadnych problemów (2 lata użytkowania) ale może akurat chińczyk miał dobry dzień jak ją składał?

Ja tylko dodam od siebie, że jeśli nie przeszkadza Ci, że gabarytowo nadaje się moim zdaniem tylko do CQB to bierz Cyme w wersji C. Jeśli jednak będziesz chciał robić z tego coś dłuższego to koszty będą nie małe. Ja bym pomyślał nad firmą GFC/JG, może bardziej zawodne od Cymy, ale możliwość dostania wszystkich częsci jest proste jak bajka z pewnością, że wszystko pasuje.

Co mają gabaryty do strzelania? Musisz być duży i gruby, żeby szybko biegać? :zastanawia:

Gabaryty do strzelania nic, bo można mieć lepsze osiągi w czymś mniejszym - kwestia zestawienia, ale nie w tym rzecz.

Mi się np. nigdy nie podobały krótkie repliki, tylko długie. Poza tym kwestia tuningu jest bardziej ograniczona. Łatwiej skrócić replikę niż na chama wydłużyć :P

Tak, się składa, że dla mnie wersja K jest za krótka i zrobienie z niej dłuższej - akurat w mojej wersji jak sie okazuje jest dość problematyczne, ale to już nie róbmy offtopu. Ja nadal podtrzymuje wersje, że jeśli chce mieć broń krótka to może faktycznie Cyme. Jeśli jednak oceni, że za krótka ma inne opcje. Moim zdaniem nie jest wielki ryzykiem branie JG czy GFC. No i jeszcze pytanie czy aby na pewno te cześci dostępne będą do Cymki pasowały, takiej pewności chyba nie mamy.

Możliwe, że zamienność części cyma/jg uda mi się sprawdzić w niedzielę, jeśli tylko pojawi się kolega mający cymkę.

I absolutnie nie zgadzam się, że replikę łatwiej skrócić. Ciekawe jak skrócisz właśnie G36c? :D Wydłużyć zawsze możesz tłumikiem.