tokar92 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Sądzę Tomku że to dobry pomysł z tym info na głównej bo podejrzewam że te osoby które nie śledzą forum nie wiedzą o naszym istnieniu ;) Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Myślę, że zanim damy info przydało by się jakoś fajnie zaprezentować. Odpowiednie materiały promocyjne, zdjęcia itd. Może założymy oddzielny temat - "Promocja formacji", w którym zgromadzimy przemyślenia na temat naszej prezentacji, oraz podyskutujemy co jeszcze można by zrobić, aby stać się bardziej rozpoznawalnymi i "światowymi" :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 Jestem za :D Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted February 29, 2012 Report Share Posted February 29, 2012 I ja także :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=cqe8DfreqiU&feature=related Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 cycek i bez cenzury... zacnie Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Nie mieli takiej możliwości, aby dać cenzurę. Jest to program puszczany "na żywo", co innego gdyby był przerabiany w studiu - wtedy by panowie tego cycka nie zobaczyli :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 Robot- z mundurami problemu nie ma, Panterki są :P gorzej ze jest nas tylko 3 :( z czego ja akurat wypływam. Kumpla podeśle do "was" na razie :P może po powrocie po porostu dołączymy do was by bajzlu nie robić. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Jako że w temacie o "robieniu" Beryla część obrazków szlag trafił , to pozwoliłem sobie wrzucić uproszczone schematy przedłużek lufy oraz urz. wylotowego wg. moich starych pomysłów. Dziękuję też Robotowi za podesłanie wymiarów - dzięki nim odtworzyłem co nieco z pogubionej starej dokumentacji :P Może komuś się to przyda... Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Na pewno się przydadzą. Super że to zrobiłeś, bo faktycznie cześć wyparowała i był problem :P Btw. Podobno ten obrazek z wymiarami który przesłałem Ci na majla, był wykonywany przez jakiegoś ruska. Dziwne że właściwie do tej pory nikt nie zrobił takiego u nas :D Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Dzięki temu obrazkowi przypomniałem sobie JAK BARDZO uprościłem swoje rysunki :) ale tak naprawdę to taniej wyjdzie kupić tłumik płomieni od ostrego niż wykonać go w zakładzie ze wszystkimi duperelami-> nie wiadomo czy czegoś nie schrzanią. Dziś dowiem się ile wyjdzie zrobienie wersji najprostszej tj. tylko naklejanej na to co jest. Może jak wyjdzie tanio to zacznę sprzedawać :P Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Życzę Wszystkiego Najlepszego ;* Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 U mnie schrzanili :/ Ale nie narzekam bo po lekkiej modyfikacji bedzie ok. Zresztą za zrobienie całej stalowej lufy i tłumika policzyli mi 110 zł :D Także jest dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 Ja zamawiałem z Silesi trzy razy, za każdym razem tłumiki były inne. Jedne krótsze, drugie dłuższe, trzecie miały odkręcane zgrubienia. Niezbyt mi się one podobały, ale nie dla mnie były :icon_razz2: No i cena jest spora :dry: Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 To zobaczymy jak dziś kumpel z teamu wróci ze szkoły :P u niego na warsztatach JEST możliwość zrobienia. Pytanie tylko za ile i czemu tak drogo ? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 Jeśli będą wykonane "rozsądnie" czyt nie będą za mocno odbiegać od oryginału, to gdyby wyjechał z ceną 50 pln (oczywiście dla Nas taniej xD- bo wspieramy metafizycznie całą operacje) to wtedy popyt by miał. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 (edited) Części byłyby wykonane wg. podanych w temacie o berylu rysunków. Oto one : http://zapodaj.net/7f4712302fc3.jpg.html http://zapodaj.net/7df0131c2d18.jpg.html http://zapodaj.net/bd08c4be79cd.jpg.html http://zapodaj.net/cc70e41beaec.jpg.html Druga opcja jest dla tych co są leniwi umiarkowanie i nie chcą jednak wykonać od nowa lufy zewnętrznej. Polega ona na ztoczeniu końcówki lufy z gwintem do średnicy 12mm ( aż do miejsca przewężenia pod podstawą muszki ). Zakres ten zaznaczony jest na zdjęciu na czerwono. Następnie można nagwintować lufę do gwintu M12 oraz tak samo nagwintować przedłużkę- trzymać się będzie to pewnie i mocno. Jeszcze prościej jest zastosować zamiast gwintu w przedłużce klejenie. Wtedy nie wykonuje się gwintu tylko w przedłużce pełne wiercenie na fi=12mm ( na rysunku to lepiej widać). Druga opcja w pozwala na zamocowanie stabilniej przedłużki na lufie. Kumpel dziś tam nie zaszedł :( mam nadzieje ze jutro polezie, ale może Wy też popytajcie po tokarzach u siebie... może się trafi "okazja" cenowa Rzecz jasna- super najtańsza wersja byłaby pozbawiona wierceń i frezowania pod bagnet. Edited March 8, 2012 by mg34 Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Ogarnąć o żołnierzu z USA. Quote Link to post Share on other sites
Sab93 Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Najpierw ten incydent ze spaleniem koranu, a teraz taka akcja... Nie dość że rośnie niebezpieczeństwo spowodowane zaczynającą się wiosną, to dodatkowo przez takie sytuacje jest jeszcze większe. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Jakby nie patrzeć to wojna strasznie oddziałuje na ludzką psychikę. Quote Link to post Share on other sites
wegorz Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 mam jeden koran na stanie, jakaś sesja zdjęciowa? xD Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 11, 2012 Author Report Share Posted March 11, 2012 Cicho, bo Cię jeszcze buraki namierzą i łeb tępym nożem obetną :P Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Bądźmy ludźmi i nie kpijmy z innego wyznania wiary. Choć fakt, faktem jest ono przesadzone, a ludzie są bardzo ortodoksyjni :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 12, 2012 Report Share Posted March 12, 2012 Coś miłego Nie ma to jak ślub na misji :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 12, 2012 Author Report Share Posted March 12, 2012 Zbieramy lajki: https://www.facebook.com/GrupaGezet?ref=ts To "nasza" firma że tak się wypowiem. Mamy z Nimi dobre układy (pokazy, wyjazdy etc) - w każdym razie, jak trzeba jakieś terenowe auto, to wszystko jest "dżast dat". Liczę na waszą pomoc! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts