Yfronus Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Wiesz, ludzie mają różne gusta. I są polimery mocniejsze od stali, szczególnie tej cymowskiej. Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 1, 2011 Author Report Share Posted November 1, 2011 Prawie zdecydowane: kupuje na 99,9% Cm048m, wszyscy chwalą że GB niezniszczalny, przyzwoity wygląd, osiągi niezłe. możecie doradzić jaką lufę precyzyjną do niego zapakować ? (link) Quote Link to post Share on other sites
Szczypek Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 (edited) chyba nie powiecie, że plastik jest wytrzymalszy, ładniejszy itd. od drewna i metalu? Wolę polimer albo gruby abs (jak np. w UMP które kiedyś miałem) niż znal. a co do urody to kwestia tylko gustów. Edited November 1, 2011 by Szczypek Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 O preckach jest bardzo rozległy temat na forum ;). Jeśli masz odpowiednie środki - Prometheus lub KM-Head. Jeśli nie - Systema lub Guarder. Długość - najbardziej zbliżona do długości stockowej lufy. W przypadku lufy Guardera - średnica 6,02 (mówię to na wypadek gdyby gdzieś w sklepach były jeszcze wersje 6,04). Nieważne którą z tych luf wybierzesz - będziesz zmuszony od tej pory używać wyłącznie kulek dobrej jakości. Stosunkowo tanie, a o dobrych właściwościach są kulki G&G, Guarder i Madbull. Od siebie G&G w 100% polecę. Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Jeszcze lufy Gunner zbierają pozytywne opinie, ale musisz poszukać o nich więcej informacji. Ja się nimi interesowałem, gdy było o nich zaledwie kilka opinii użytkowników. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 2, 2011 Author Report Share Posted November 2, 2011 Długość - najbardziej zbliżona do długości stockowej lufy. W przypadku lufy Guardera - średnica 6,02 (mówię to na wypadek gdyby gdzieś w sklepach były jeszcze wersje 6,04). 6,02 ? Myślałem o 6,04 Systemy, np: http://gunfire.pl/product-pol-1152191034-Lufa-precyzyjna-6-04-456-mm-do-AK.html Duża jest różnica w 6,02 i 6,04 ? Teoretycznie w szerszej lufie jest mniejsze prawdopodobieństwo że kulka się zatnie (6,04). Kulki: Te co LogaN polecał to te, prawda ? http://gunfire.pl/product-pol-1152195002-G-G-0-28g-1kg-pack-BB.html Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Tak jak pisałem - w przypadku lufy Guardera - patrzeć na 6,02. Systema 6,04 i Guarder 6,02 są porównywalne. Natomiast dawniej na rynku były precki Guardera 6,04, które ustępują zarówno 6,02 Guardera jak i 6,04 Systemy. Tak, to są te kulki. Używając ich raczej nie będziesz się musiał martwić o zacinki. I tak jak Laokoon pisał - nieraz za dobre uchodzą również nieco mniej znane precki. Dlatego warto się wybrać do tematu poświęconego lufom, żeby rozwiać swoje wątpliwości dotyczące wyboru. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted November 2, 2011 Author Report Share Posted November 2, 2011 Ok, dzięki za pomoc chłopaki ! ;) Quote Link to post Share on other sites
internauta84 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Hmm...ja brałbym albo AK47 albo G36C wszystko od Cymy.Sprawdzone i niezawodne. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 G36 od Cymy jest raczek SPRAWDZANE, a nie sprawdzone. ;) roczek chyba jeszcze nawet jej nie stuknął. Za to GB V3 w nowych Cymach jest rzeczywiście niezawodny. Quote Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ja ze swojego doświadczenia polecam cm048. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts