cymek999 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Witam! Standardowe przyrządy celownicze (szczerbinka i muszka) już mnie nudzą i pomyślałem, że trzeba to zmienić. Problem w tym, że nie wiem na co. To moja pierwsza poważna replika, więc proszę się nie śmiać z głupich pytań :-). 1. Przede wszystkim co powinienem wybrać: kolimator czy jakąś małą lunetę? Możecie krótko opisać co i w jakich warunkach bardziej się przydaje? Z czego łatweij się celuje? Aha, zapomniałbym - Replika jest bardziej do lasu niż do cqb. 2. Przeglądałem zdjęcia umg w dziale "zdjęcia" (link tutaj http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/83770-ump/ ). Jeden z użytkowników miał zamontowany kolimator "EOTech 552". Czy to by była dobra propozycja? 3. Patrzyłem na oferty sklepów internetowych. W działach "optyka" często przewijały się kolimatory "EOTech 551, 552 i 553". Jaka jest różnica pomiędzy każdym z nich? Który byłby najodpowiedniejszy do ump45? 4. Rozumiem, że do kolimatorów potrzebne są małe, oddzielne baterie, a do lunety nie? Z góry dzięki za odpowiedzi. I jeśli kogoś uraziłem tak niskim poziomem wiedzy, to przepraszam :wink: . W końcu każdy kiedyś zaczynał. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Zdecydowanie kolimator. Lunety na odległościach airsoftowych są zbędne. Jeszcze w dodatku na peemie... Bleee :maniak_jezyk: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 1, 2011 Report Share Posted November 1, 2011 Kolimator, wg mnie najlepiej pasuje EoTech. 552, 551, 553 to oznaczenia modelu. Różnią się delikatnie kształtem, długością, czasem rodzajem baterii. Wygoogluj, weź taki jaki Ci się najbardziej podoba. Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Na twoim miejscu brał bym EO552 Po pierwsze fajnie wygląda + 50 do lansu :D Po drugie sam posiadam EO552 i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł Po trzecie krzyżyk świeci jasno i wyraźnie nie ma problemu nawet w słoneczne dni Quote Link to post Share on other sites
cymek999 Posted November 2, 2011 Author Report Share Posted November 2, 2011 Dzięki chłopaki za szybkie odpowiedzi. No to wybór padł na EOTecha 552. Mam jeszcze jedno pytanie zanim go wezmę. Której firmy najlepiej go kupić? Z tego co wyczytałem najlepszy jest G&P (ale mogę się mylić). Tak więc: 1. Której firmy jest najlepszy? 2. Czy firma w ogóle ma znaczenie? Ma to odbicie w jakości wykonania, albo trwalości czy "przeżywalności"? Bo znalazłem np. 552 od G&P za 500 zł i 552 od A.C.M. za 250 zł. Skąd tu taka różnica? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ja bym brał jakiegoś chinola z nowych serii. Quote Link to post Share on other sites
tokar92 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ja mam takiego samego i spisuję sie świetnie http://allegro.pl/kolimator-typ-eotech-552-mega-upominek-swieta-i1909438055.html Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Jak na nasze "ersoftowe" strzelanie, to nie wiadomo jakich bajerów cenowych Nam nie potrzeba. To nie ostra broń, żeby kupować kolimator droższy od repliki :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts