Meche Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Szukam butów do ASG i Strzelca. Mam juz pustynne Wellco, ale do Strzelca potrzebuję czarnych butów. Szukam czegoś takiego jak Jungle Boots, ale nie chce, żeby po paru miesiącach zaczęły sie rozwalać, dlatego odpadają Mil-tec itp. cuda. Znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/buty-altama-jungle-us-army-kontrakt-czarne-11-5w-i1912380706.html Tylko czy to są oryginalne Altamy? Co Wy polecacie? Jestem na otwarty na propozycje, na Desanty sie nie zgodzę, bo dużo się o tych butach nasłuchałem. Edited November 6, 2011 by Meche Quote Link to post Share on other sites
szewczyk Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 http://www.military.pl/buty-bates-tactical-sport-side-zip-8-quot-2261_9872t.html Posiadam te batesy od ponad 1,5 roku i dużo przeżyły np cały tydzień chodzenia w Bieszczadach dla porównania kolegi magnumy się porozklejały jak wiadomo biesy deszcz błoto itd ;P przeżyły 3 tygodniowe tyranie na obozie i jeszcze inne tyrańska i naprawdę polecam świetne buty hym choć jedyny minus to sznurówki trzeba kupić nowe bo te od butów są śliskie i się rozwiązują i są trochę przykrótkie Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Ano popatrz - mi znowu te Batesy pękły na pół niedawno w Tatrach. :) Chociaż jak już musisz chodzić na Strzelca, to polecam w/w Batesy - wygodne, leciutkie. Ale suma sumarum - nie są wystarczająco wytrzymałe żeby je katować w terenie. Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 (edited) Protektor Grom 1 w zupelnosci wystarcza. Dostepne w sklepie BHP w Rzeszowie Edited November 7, 2011 by xxNDxx Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Jako całoroczne? Żartujesz sobie. Ja bym postawił na HAIX 2005 lub przy braku kasy BW2000. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 No a jak te altamy? To jak w końcu z ich "oryginalnością". Nie znajda sie jakieś dobre Jungle do 250zł? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Kupowałem kiedyś jungle u tego sprzedawcy i owszem są one kontraktowe, ale w moim przypadku trafił się odrzut. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted November 7, 2011 Author Report Share Posted November 7, 2011 Kupowałem kiedyś jungle u tego sprzedawcy i owszem są one kontraktowe, ale w moim przypadku trafił się odrzut. Co dokładnie było nie tak? Jak to możliwe, że jungle boots altama kosztuja od 400zł do 160zł ?? Cos jest nie tak o_O? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Buty miały różną ilość skobli (jeden miał 5 par drugi 6) i w jednym z butów podeszwa była odlana z za małej ilości gumy (były w niej dziury). Quote Link to post Share on other sites
xxNDxx Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 Jako całoroczne? Żartujesz sobie. Ja bym postawił na HAIX 2005 lub przy braku kasy BW2000. Gdzie jest napisane caloroczne w wymaganiach ? Do paradowania na apelach,i truptania od czasu do czasu na poligonach wystarcza. Ja w magnumach classicach ganialem caly rok nawet w zimie, ba wytrzymaly 3 lata skonczylem je na budowie. Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) Witam, znalazłem takie oto buty http://allegro.pl/buty-taktyczne-pustynne-desert-4x4-asg-skora-13-i1943455610.html . Czy może ktoś potwierdzić czy są one oryginalne czy też jakieś podróby typu Mil tec ? Edited November 21, 2011 by Jankos Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 raczej odpadaja,znam ten sklep i raczej średniej jakosci buty tam maja.Kup sobie Haixy nawet ładny demobil i będziesz śmigał:) Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Haixy raczej odpadają, po prostu nie są na moją kieszeń, ale dzięki za radę ;) Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 200-250 za ładny demobil to dużo? czyli jak rozumiem chcesz kupić tanie buty i chodzić w nich kilka lat? Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 (edited) Podpepne się pod temat, jakie buty polecacie, caloroczne, za kolo 500 zl? Mam Bates M9, ale po nieco ponad roku zaczynają się rozklejać, są poprzecierane, wystają nitki, więc pewnie dlużej niż pól roku nie pociągną. Preferowany kolor to piaskowy, tan, CB i pohodne. Edited November 21, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 @franek700 Nie, nie mają to być buty na 5 lat. Po prostu potrzebuję jakichś butów pustynnych, które będą używane raczej sporadycznie tzn. 1-2 razy w miesiącu. Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Zaraz? napisałeś ''potrzebuję czarnych butów" pustynne są raczej piaskowe. Quote Link to post Share on other sites
Jankos Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Chwila, niby gdzie napisałem "potrzebuję czarnych butów" ? Quote Link to post Share on other sites
franek700 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 ''Szukam butów do ASG i Strzelca. Mam juz pustynne Wellco, ale do Strzelca potrzebuję czarnych butów'' tak napisałeś i dałeś link do czarnych butów:) sory! to ja się pomyliłem :) wybacz:) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 @Gecko- polecam belleville wszelakie. Teraz jest wysyp takich buciorów. Ostatecznie armijne bates i wellco. Na altamy szkoda kasy, jeśli masz je katować w terenie ( podeszwa do pupy, słabo trzymają kostkę, nie mają membran itp ). No chyba że potrzebne ci są na wyjście, 1-2 w miesiącu, wtedy tak :) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Dzięki, rozejrze się za Bellevillami. Butów nie oszczędzam, oprócz strzelanek biorę je na wszelkie chodzenie w terenie :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts