Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Uszczelnienie dyszy i sprężyna element 145.

Recommended Posts

Witam kolegów forumowiczów.

Problem wygląda w ten sposób. Na M130 guardera (nowej) w obecnej konfiguracji sprzętowej miałem 475 fps. W rączki wpadła mi m145 Elementa, założyłem (nic nie dotykając tylko szybka zmiana sprężyny - też była nowa) wynik 505 fps. Po niedługim czasie i małej ilości wystrzelonych kul prędkość oscylowała w granicach 487 +/- 2.

Wczoraj zabrałem się za GB w celu co miesięcznych oględzin. Znalazłem nieszczelności na zespole cylinder/głowica cyl. usunięte na amen szczelność 100%. Jednak zauważyłem ze na dyszy mi strasznie dużo ucieka. Nie wiem czy poprzednio też tak było, zapomniałem sprawdzić :(. No i tu pojawia się pytanie: czy jest jakiś sposób prowizorka na uszczelnienie tego ( zdaje sobie sprawę że na dłużej, bez wymiany o-ringu czy wymienieniu dyszy, się nie obejdzie).

Wynik po przeglądzie 473 fps. Znowu spadek.

Drugie pytanie: Jak to jest z tymi sprężynami Elementa? Budowa sporo różni się od guardera w ilości zwojów i grubości drutu.

Tak, nasmaruj....i zapomij o hop-Up. Będzie Ci pluć smarem ! Smaru na prowadnicy musi być niewiele.

Jedyne wyjscie to zmienić dysze lub ... napisz do mnie bo nie mogę robić reklamy na forum :)

A sprezyna...no to juz widzisz czemu Guarder nawet slabszy jest lepszy niz element/shs :)

Pozdrawiam.

Złożyłem przed chwilą na 130 guardera - wynik: 132mps /434fps. No niby jest to co ma być na tej sprężynie ale było 144mps/ 473fps. Wniosek taki że albo już sie sprężyna ułożyła (na początku wszystkie są super-uber po chwili schodzą na swoje nominalne wartości - i guarder na nich pozostaje) albo ta nieszczęsna dysza generuje taki syf.

Co do smaru na prowadnicy to wiadomo o co chodzi, dałem troszkę teflonwego bo jest gesty i lepki. Nie poprawiło sytuacji w ogóle (HU działa dobrze).

Leci PW do Ciebie white_pl :)