hokager Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Hej Ostatnio patrząc na różne strony sklepów asg spodobały mi się skorpiony. Zauważyłem,że są dwa obecnie na rynku w sprzedaży Jg oraz Well. Do was kieruje swe pytania który z nich będzie lepszy ? Mam na myśli awaryjność oraz osiągi Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Hmmmm szukajki słabo używasz ty, hmmmm zamknięcie tematu przez moderatora przeczuwam ;) http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/59612-v-61/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Bebechami w sumie są zbliżone, ale JG to plastik, aluminium i stal, a Well to plastik, sooo... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 14, 2011 Report Share Posted November 14, 2011 Wella gorąco NIE polecam. Miałem i nigdy więcej tego shitu. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 14, 2011 Author Report Share Posted November 14, 2011 W takim razie zdecyduję się za waszą na mową do kupna JG. Dziękuje za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 (edited) Jestem posiadaczem Scorpiona Well i: -Cały dolny korpus jest z metalu, podobnie jak wszystkie pierdoły typu przyrządy celownicze, spust etc. Replika jest wbrew pozorom solidna, nic w niej nie trzeszczy ani nie lata. Pisanie, że Well to sam plastik jest lekkim naginaniem rzeczywistości. Szczerze mówiąc, byłem pozytywnie zaskoczony jakością wykonania swojego egzemplarza po przeczytaniu opinii na forum. -Oba magazynki podają bardzo dobrze, bęben wystrzeliłem na jednym podkręceniu (całe 300 kulek). Do łukowego również nie mam zastrzeżeń. -Rozłożona kolba lata w górę i w dół, zatrzask łatwo się wyrabia i niewiele można na to poradzić. -Po wymianie gumki HU na silikonową (po delikatnych modyfikacjach) replika zyskała na skupieniu i zasięgu. Da się z tego trafić na 20 metrów i mnie to w zupełności wystarcza. Nigdy nie miałem w ręce Scorpiona od JG, ale zgaduję, że podobnie jak w przypadku innych replik i tutaj wewnętrznie obie repliki niczym się nie różnią a dopłacanie za "FULL ZnAl" w replice bocznej dla mnie jest bez sensu. Kupowałem go z myślą korzystania raz na ruski rok w budynku, na dystansach do 20 metrów. Miało być tanio, o niewielkiej mocy i wystarczającym ROFie. I jest! Z Wella jestem zadowolony, mój egzemplarz sprawuje się poprawnie. No i nie ukrywajmy, jego cena jest na tyle niska, że nie będzie szkoda, gdy jednak padnie :). Pozdrawiam Cykuśny Edited November 16, 2011 by cyku Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 To ja napiszę jak było z moim Scorpionem: - kupiony prawie nowy od dobrego znajomego, używany rzadko, bo niestety strzelał fatalnie, gorzej niż elektryczny Glock Cymy, stokowa gumka to tragedia, niestety jest niestandardowa (ale da się dopasować), podobnie jak dystanser - tu trzeba kombinować - szybko strzeliła dysza (sama z siebie), wymieniona na gwarancji - następnie stało się coś w hi-capie i przestał podawać kule (rozebrałem ale za cholerę nie mogłem dojść, co jest grane) - strzeliła listwa dosyłacza, choć replika była używana bardzo rzadko (z powodów - patrz punkty powyżej) Replikę sprzedałem na części. Wella nigdy więcej (czytałem, że niektórym dobrze strzela, produkty tej firmy to loteria). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts