GENOMPL Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 witam wszystkich. Mam cm0.40c i prosiłbym o porade jakie kulki najlepiej wybrac do lufy stockowej, ewentualnie jaka lufe precke do tego modelu no i jakie kulki do tej precki rowniez. obecnie na stocku uzywam p&j 0.30 ale gownianie lataja. z gory dziekuje za pomoc. pozdr. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Jest tematów multum o kulkach i lufach, leniu. Kulki G&G. Lufa = Promyk/Km Head bądź systema/guarder. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Amunicja i zasilanie" do "Airsoftowe przedszkole -> Jestem zielony". A waga kulek 0,25g/0,28g - w zależności czy stawiasz bardziej na zasięg czy na celność. I tak jak Lesio pisał - poszukaj informacji, bo problem przez Ciebie poruszony jest bardzo dobrze na forum opisany. Link to post Share on other sites
Damianosky Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Ja miałem doświadczenia z wiekszością znanych producentów kulek jak np. G&G, MadBull, Blaster Devil i paroma innymi których nazw nie pamiętam. Zależnie od replik, które miałem ja i koledzy różne kulki strzelały inaczej w różnych replikach. Musisz próbować kulek różnych producentów (tych polecanych na forum), wkońcu dojdziesz, które są idealne dla Ciebie i Twojej repliki. W odpowiednich działach i tematach jest wszystko na temat kulek i luf. Link to post Share on other sites
GENOMPL Posted November 18, 2011 Author Report Share Posted November 18, 2011 witam, wporządku kulki g&g od 0.25 do 0.28 preclufa tez wiadomo jaka ale jaki rozmiar wewnątrz? głównie chodzi mi o zasieg i celność, z gory dzieki za pomoc tym co pomagają, pozdr. Link to post Share on other sites
Nath Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Zależy od lufy: Prometheus 6,03 strzela lepiej niż większość tanich luf 6,01. Z moich przygód z precrurami wynika, że 6,03 to optymalna szerokość, ale jak pisałem-bardziej od niej liczy się jakość wykonania samej lufy. Link to post Share on other sites
arend Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Temat wielokrotnie poruszany , i na forum poszukać wystarczy. A i pisownia autora woła o pomstę. Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts