Dado Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Witam, kupiłem nową CYMĘ 028, już na pierwszej strzelance nie żałowałem ognia ciągłego po czym najprawdopodobniej urwała się guma HU. Karabin strzelał i nagle jakby się zapychał-pojawia się pytanie, czy to guma? Od razu pierwszą rzeczą jaką zrobiłem było wyczyszczenie lufy, jednak to nie pomogło. Pojawia się pytanie : Jaką gumę kupić, żeby karabin strzelał dalej dobrze :) Poniżej prędkości FPS z pierwszego testu od KRAKMANA : 383 384 380 382 384 381 383 380 382 384 Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 FPS nie mają nic do rzeczy. Czy kiedy strzelasz z napełnionym magiem to masz stłumiony dźwięk wystrzału? Jeśli tak to gumka HU stwardniała bądź się zgięła i blokuje ci kulki, bynajmniej tak było u mnie. Quote Link to post Share on other sites
Dado Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Jeżeli chodzi o to, to sprawdzałem to z kompletnie pełnym magiem. Później wystrzelałem troszkę i dźwięk dalej był stłumiony, na semi wydawało się, że jest OK, ale później okazało się, że też najlepiej nie jest. Quote Link to post Share on other sites
KubaK Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Bardzo możliwe że ci gumka zamarza, ostatnio tak niskie temperatury... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Opisz dokładniej - czy replika strzela czy nie? Czy raz strzela, znowu nie strzela? Jaki ma zasięg? Quote Link to post Share on other sites
Dado Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Replika strzela, wystrzeliwuje 10 kulek i tłumi się. Dodam, że rano jak wychodziłem na strzelankę (ok. godziny 8) było ok. +3 stopni. Quote Link to post Share on other sites
MrOsamaful Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Jeżeli kulka leci krzywo albo nie jest podkręcona to pewnie pękła, chociaż może być tak jak mówili - zamarza. Quote Link to post Share on other sites
Dado Posted November 21, 2011 Author Report Share Posted November 21, 2011 Kulka nie leciała krzywo, leciała prosto, ale na bliższą odległość niż zawsze. Czy jest możliwość zamarznięcia przy ciągłym strzelaniu przy temp. +3 st.? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 21, 2011 Report Share Posted November 21, 2011 Czyli po 10 kulkach zasięg spada? Najpierw lecą dobrze, a potem lipa? Jeśli tak, to nie jest raczej gumka, bo po rozgrzaniu się zasięg powinien wzrosnąć. Jakich kul używasz? Quote Link to post Share on other sites
Adeek Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Jak dla mnie, to Chińczycy zapewne źle poskładali mu hopka. Może gumę krzywo nałożyli jakoś lub za bardzo wchodzi w rowek lufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts