Skittles95 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Witam ! Po tej całej akcji z AK-47 (replika dojdzie w czwartek :D) potrzebna mi kolejna pomoc - tym razem kwalifikująca się na nowy, krótszy temat. Kumpel ma 400zł na replikę, ewentualnie jakieś tam 3/4 dychy więcej, jak będzie trzeba. Z początku chciał coś typowo amerykańskiego - eMkę czy SCAR'a ale z tego co widzę w tym przedziale cenowym nie ma w ogóle co marzyć o czymś przyzwoitym. Jedyne akceptowalne przez niego co zostało to MP5. Niestety gość nie ma za bardzo zaufania do używek, allegro a wszelka niepewność to dla niego po prostu za dużo. Stąd moje pytanie - jakie jest najlepsze NOWE MP5 w tym przedziale cenowym? Coś co się nada głównie do lasu, mniej do budynków. Ew. jeżeli macie jakieś inne propozycje, modele podobne do M4 czy SCAR'a to też piszcie. Z góry dziękuje w jego imieniu. Pozdrawiam, Skittles :) PS: Żadne AK nie wchodzi w grę w tym wypadku :P Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Niech dołoży stówkę i bierze MP5k PDW z blacksword.pl, póki mają promocję. Link to post Share on other sites
Skittles95 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 A że tak głupio zapytam: Dobra jest? :D Po prostu kolega ma bardziej sentyment do klasycznej MP piątki i wersja K go nie za bardzo rajcuje. Jednak dobre faktyczne osiągi repliki i jakieś inne cechy mogą go do niej przekonać. Jaki zasięg, celność, body itd? Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Miałem okazję pomacać tą replikę w blackswordzie. Body wygląda na solidne, kolba jest metalowa, trzyma się porządnie. Dobrze wyważona, a w dodatku sporo osób z mojego środowiska jej używa i wszystkim im zdarzyła się tylko jedna awaria. Kolega bawiąc się selektorem, coś uszkodził (nie wiem, nie znam się dobrze) i replika strzelała selektorem. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 No jak miał metalową kolbę w PDW, to dziwna sprawa. A jak strzelała selektorem, to bardzo źle. Link to post Share on other sites
Skittles95 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Może chodziło o body a nie kolbę. A strzelanie selektorem... nie usłyszałem takiego zwrotu jeszcze , ale wydaje mi się to nielogiczne trochę :D Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 (edited) Jezu, wróć, racja, body jest metalowe, przepraszam za błąd. Niemniej, replika jest dość ciężka Edited November 22, 2011 by Attero Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Witam, Jak kolega lubi m4 to polecam m4 g&g combat wersion (kosztuje 500zl + podstawowy tuning) Kilka tygodni temu ja kupilem i jestem zachwycony,ale na poczatku wydatkow troche moze byc. Replika nie ma metalowego body,za to "gumowe" - oczywiscie to jest jakis tam wzmacniany abs. Do repliki koniecznie trzeba dokupic prec lufke,gumke hop-up i baterie,ale ma sie markowa replike i niezla baze do tuningu... Link to post Share on other sites
Skittles95 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 Eh, Temat już do kosza, kumpel kompletnie niezdecydowany. Raz tak raz tak. Teraz w końcu przełamał się do serii AK, a z nowych to albo CMy w tym przedziale cenowym albo RK, nic więcej chyba nie ma (nie? :D). Moderatora proszę o usunięcie tematu, bądź zamknięcie, whatever. A wam dziękuje bardzo za pomoc :). Link to post Share on other sites
Recommended Posts