aduill Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Witam. Posiadam już dość stary model mp5 cymy a mianowicie cm.027. Stwierdziłem, że fajnie było by ją z czasem ulepszać i wymieniać poszczególne podzespoły. I tu mam pytanie do was. Co w jakiej kolejności należałoby wymieniać? Na pewno usłyszę że nie warto i, że lepiej kupić już cm.028 czy inne modele różnych firm. Bardziej traktuję to jako zabawę, ale i patrząc na ceny poszczególnych części nie wydaje mi się to jakąś dużą przesadą złożenie samemu całej repliki. Z góry dziękuję za wasze odpowiedzi, podpowiedzi i komentarze. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
zgred9595 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Uszczelnij, kup lufe precke, gumke chop-up, spręzyne mocniejszą. Bedzie git!! Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Kilka razy słyszałem, że PODOBNO CM.027 i te pierwsze serie MP5 od JG to to samo. A jeśli to prawda - to trochę można tam zrobić. 350 FPS da się wyciągnąć spokojnie, a i z zewnątrz coś się da pozmieniać. ;) Pytanie, czy aż tak kochasz empepiątki, że Ci się to opłaca. Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Nie ma większego sensu ładować w to jakiejś większej ilości gotówki. Osobiście bym poprzestał na zmianie gumki hop up i uszczelnieniu wszystkiego. Na pewno da to zauważalną poprawę. Link to post Share on other sites
aduill Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 dobra precke rozumiem, gumkę też. A co do sprężyny to na jaką? m110? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Mp5 od jg mają w stocku 320-360 FPS, więc m110 z uszczelnieniem w Twojej pozwoliłaby dobić do tej górnej granicy, o ile byś nie wrzucił Guardera, bo one trochę zaniżone są. Link to post Share on other sites
LogaN Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Pamiętam, że w dość podobnym czasie miałem okazję 'przemacać' CM.027 i M5 (MP5) od JG. Prawdę powiedziawszy nic nie wskazywało na to, jakoby miały to być te same repliki. Również osiągi MP5 od JG były sporo lepsze od osiągów CM.027. Z tego co wiem - w ofertach sklepów jakiś czas temu pojawiło się coś w stylu drugiej generacji CM.027 - W roku 2007, kiedy CM.027 było bardzo popularne - z tego co pamiętam repliki te miały prędkość wylotową na poziomie 270-280 FPS. Natomiast od momentu kiedy pojawiły się z powrotem w sklepach (1-2 lata temu?) ich prędkość wylotowa podawana jest w zakresie 330-350 FPS, co wskazuje na to, że w replikach są poczynione jakieś zmiany. Pytanie teraz, czy te zmiany robione były przed producenta repliki (Cymę), czy sklepy zmieniały części na własną rękę (bo jak tu inaczej w dzisiejszych czasach sprzedać chińską replikę mającą mniej niż 300 FPS za ponad 300 złotych?). Jeśli to sklepy zmieniały jakieś części z pierwotnej konfiguracji - to prawdopodobnie niewielkim kosztem można tą replikę dostosować do tych 330-350 FPS. W innym wypadku myślę, że tuning tej repliki by był opłacalny - powinien się ograniczyć wyłącznie do zmiany gumki hop-up. Link to post Share on other sites
Recommended Posts