Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Beretta P818 FM,m92F

Recommended Posts

Beretta M92F to nazwa broni, którą odwzorowuje jakaś replika. Natomiast P818 (a dokładniej mówiąc P.818) - to oznaczenie producenta typowe dla sprężynowych replik Cymy i odpowiada ono właśnie sprężynowej replice Beretty produkowanej przez Cymę.

Są więc dwa wyjścia:

a) "Beretta M92F" kosztuje więcej, ponieważ robi ją inna firma (musiałbyś poszukać informacji czy jakieś jeszcze firmy robią sprężynową Berettę w wersji full metal);

b) "Beretta M92F" to Cyma, ale rebrandowana i wypuszczona przez inną firmę, która nadała jej oznaczenia (i doliczyła sobie konkretną marżę).

Z tego co wiem, to Umarex (mający licencje Beretty) wypuszczał replikę Beretty mającą oznaczenie P818, ale czy to na pewno jest to samo - musiałbyś zrobić rozeznanie.

Osobiście bawiłem się kiedyś jakąś chińską, full metalową Berettą i nie przypadła mi jakoś wybitnie do gustu. Metal sprawiał wrażenie bardzo nietrwałego i z zewnątrz lepiej prezentowała się sprężynowa Beretta z tworzywa firm takich jak UHC czy STTI.

Przy okazji - do czego jest Ci potrzebna sprężynowa replika pistoletu? Takie znajdują bardzo nikłe zastosowanie na Airsoftowym polu walki.

Osobiście dziwi mnie jakoby ta replika STTI z linku powyżej miała metalowy zamek i magazynek. Chyba, że są różne wersje, moja jest niemal w całości z tworzywa. I to, co o niej mogę powiedzieć, to że w miarę ok wygląda w kaburze, bo do strzelania się średnio nadaje.

Również uważam, że UHC będzie lepsze.

Logan widziałem taką berettę stti i nie znalazłem metalowego zamka, ale wiesz jak jest, sprzedać chce każdy.

Masterus te 1000 kulek wyrzuć od razu, szkoda czasu na otwieranie opakowania.

Pozdrawiam

Iwan

Beretta UHC jest na allegro a nie stti,a mój kumpel kupił za 95zł i zadowolony