Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wyb?r karabin?w wyborowych.

Recommended Posts

@dexterkrak, jak już kolega @gewer12 już to Tobie wyjaśnił. było też pytanie o elektryka.

Wydaje mi sie (choć może nie do końca słusznie i jest to tylko moje zdanie), że m14 nadaje się na snajperkę. A to, że jest elektrykiem z trybem strzelania "auto" może być dodatkowym atutem na przyszłość.

Poza tym forum jest chyba po to, żeby można było podyskutować. Dlatego może napisz coś bardziej konstruktywnego, na przykład dlaczego nie polecasz m14 jako snajperki?

Można by też porównać ile wyniesie tuning polecanego przez ciebie VSR 10 TM, a ile m14. Sam tego jeszcze nie liczyłem, ale chyba sam z ciekawości sprawdzę. Myślę, że takie porównanie by bardzo pomogło @squni, a może nawet ktoś inny by sie czegoś więcej dowiedział i na tym skorzystał. Tym bardziej, że nie każdego stać na kupienie sobie replik karabinu szturmowego do lasu, karabinu szturmowego do CQB, snajperki, karabinu wsparcia i dwóch pistoletów.

Sam pomysł, by CYMĘ stuningować do 600-700 FPS brzmi jak żart. Nie wiem, czy G&G by to wytrzymało, ale założę się, że w Cymie nawet łoże by pękło ^^

Ktoś miał wystawione niedawno jakieś m14 (w opisie było ponad 600 fps chyba) więc niech się posiadacz pokarze zrobi kosztorys i porównać to do vsr tm na częściach LL...

Moje to było, kosztorysu teraz mi się robić nie chce, ale całość to coś ponad 4000 zł na STARYCH cenach... Z tym tylko, że w mojej działa full auto. ^^

Nie dawno sprzedawałem VSR10 Gspec TMa. Miało 650fps, poskładane na częściach głównie laylaxa (prowadnica była PDI). Tuning wyniósł około 3600zł przy czym w cenę wliczam tez lunetę, bakę na kolbę i inne tego typu duperele. Stockowe w replice zostały jedynie komora HU, łoże, RIS i lufa zew.

Czyli wychodzi, że tuning VSR jest trochę tańszy od M14 ;)