piotrekgun Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Czy do M4A1 od KWA (klik) taki zestaw będzie dobry ? http://www.asg.com.pl/Akumulator_Li-Po_74V_1050mAh_20C_ShortPipe_GE_Power,p,4876.php http://www.asg.com.pl/Ladowarka_do_akumulatorow_Li-Po_74111V_PowerBean,p,5315.php Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted December 5, 2011 Report Share Posted December 5, 2011 Ja do m4 uzywam 9,6v firefox 1500 Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted December 5, 2011 Author Report Share Posted December 5, 2011 I jak się sprawuje ? Ile już katujesz tego firefoxa ? Link to post Share on other sites
C3lin Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Ja używam ff 7.4, 2200 mAh. Mieści się w front gripie. Po około 5-6 treningach i 1 strzelance, co przełożyło się na jakies 4k bb musiałem ładować. Batke kupiłem z allegro z odbiorem osobistym w sklepie modelarskim. Sprawuje się dobrze, nie mam zastrzeżeń. Mam ja około 2 m-cy. Edited December 6, 2011 by C3lin Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Coś mi się nie chce wierzyć że porządne lipo można kupić za 70zł.... Edited December 6, 2011 by arend Link to post Share on other sites
Nor87 Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Ja od Siebie mogę polecic tego LiPo. Mam go od dość sporego czasu, daję przyzwoitą szybkostrzelność. Działa na stokowym cm 0.31, oraz lekko modyfikowanej sr16 ze sprężyna m120. Żadnych problemow. W emeczce mam co prawda układ mosfet, ale to bez znaczenia. Jedyną wadą tego akumulatorka są wymiary i dla niektórych cena. W kolbie od AK mieści się bez problemu, w emce trzymam ja w pokrowcu na kolbie typu SF, mnie to osobiście nie przeszkadza. Używam Imax B6 do ładowania. Edited December 6, 2011 by Nor87 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Coś mi się nie chce wierzyć że porządne lipo można kupić za 70zł.... Na szczęście Twoja wiara nie jest ani Nam, ani temu akumulatorowi potrzebna. A ja swój kupiłem za 42 zł. Nowy. Działa ponad rok. Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 (edited) Czyli mówicie że ten lipo z allegro to nie jest taki chłam ? @edit: a co do ładowarki, polecicie coś tańszego i nie niszczącego ogniw lipo ? Edited December 6, 2011 by piotrekgun Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Takie pytanie retoryczne. Nie wiesz Lesio jak marketing działa? Właśnie wiem, w końcu to część i mojej pracy, ale czasem lubię kogoś na dobrą drogę sprowadzić. ;) Sam użytkuje od sierpnia Turnigy accuracel 6 i jest super, bardzo obszerny program ładowania, posiada chłodzenie, awaryjne wyłączanie. Za tą cenę nic lepszego nie trafisz. Zgadzam się, moja od ponad roku ładuje wszystkie baterie. i jest w tym dobra. Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 No niestety wszystkie ładowarki turnigy i imaxa jakie szukałem są w cenie około 140zł... chyba, że patrze na jakieś złe modele, wspomożecie jakimiś linkami ? Link to post Share on other sites
Śliwa Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Takie pytanie retoryczne. Nie wiesz Lesio jak marketing działa? ;) Dlatego też świeżak kupi reklamowane i zachwalane przez panów z TG FireFox które nawet lipo modelarskiemu z niskiej półki typu Zippy nie dorównuje. Tak samo chłam z PowerBean drogie i niewydajne ;) ale "dedykowane do asg". Turnigy to chyba najlepsze lipo cena/jakość. I tu mylisz się ty, mam power beana (pakiet), i ma go paru znajomych, jak na razie działa mi 7 miesięcy bez zarzutu, wystrzeliwuję na jednym ładowaniu ok 2,5-3k kulek. Kumpel w tym samym czasie już 2 raz wymienił swoje pakiety od FF... Choć może owe kilka pakietów to jakaś dobra partia, tym niemniej jestem z niego zadowolony. Ale co do turnigy się zgodzę, są to dobre pakiety, tylko że trzeba niekiedy pokombinować z upchaniem ich gdzieś (najlepiej kolba, pucha itp.) Edited December 7, 2011 by Śliwa Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Nie wiem co ma oznaczać Twoja wypowiedź. Przecież Kamil napisał, że FF to chłam. Ty też tak mówisz. Więc albo mylicie się obaj, albo żaden z Was. ;) A to, że PowerBean działa - nic, tylko się cieszyć. Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted December 7, 2011 Author Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Temat o ogniwach został wyczerpany, teraz potrzebuje jakiś linków do pozycji/aukcji z ładowarkami. Mówiliście że od 80zł już kupie, a na rynku są same 140+ @edit: czy https://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=5315 jest gorsze od ładowarek turnigy i imaxa ??? czy Turnigy LiPo 2S 7,4V nano, będzie chodzić z tą ładowarką bezawaryjnie ? Edited December 7, 2011 by piotrekgun Link to post Share on other sites
arend Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Zajrzyj do działu amunicja i zasilanie. Leniu. Link to post Share on other sites
arend Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Wiadomość automatycznaTemat został zamknięty przez moderatora.Powód: Temat wyczerpany, Jeśli uważasz, że wątek został zamknięty niesłusznie, zaraportuj go, a rozważymy jego ponowne otwarcie. Pozdrawiamy,Forum Załoga WMASG Link to post Share on other sites
Recommended Posts