gotrik Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Witam. Niedawno nabyłem ta replikę. Dokładniej jej poprzednią wersję(prawie identyczna, fabrycznie nowa) http://www.gp-web.com/en/productspop.php?pid=2362 Chcę do niej zamontować standardowy gwintowany tłumik dźwięku, ale mam ogromny problem z odkręceniem tłumika płomienia. Nie chce za bardzo porysować repliki ani niczego urwać. Zacząłem się nawet zastanawiać czy da się go odkręcić. Jedyny ruchomy element to srebrne kółko które przy pomocy kombinerek obracam to w lewo to w prawo bez efektu. Nigdzie żadnej śrubki która trzymałaby go od dołu. Jakieś pomysły? Złapać i kręcić na chama? Możliwe, że gwint się zapiekł? Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Było, sam pisałem to, co napiszę teraz jakieś cztery razy. Łapiesz kluczem i kręcisz (lewy gwint), jednocześnie podgrzewając zapalniczką. Czemu? Bo mózgi z G&P zalewają gwint klejem. Quote Link to post Share on other sites
Smutas Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Pewnie loklite dali... ;) Na chama powinno puścić ale jak nie chcesz ryzykować to kup sobie tłumik KAC z systemem QD. Powinien pasować na ten tłumik płomienia. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 W G&P jest prawy gwint, prawy... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 W G&P jest prawy gwint, prawy... Racj,a właśnie po to miałem wspomnieć w nawiasie, by nie kręcił jak zawsze, ale i tak dałem tyłka przy pisaniu z rozpędu. :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts