hokager Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Hej Chciałbym się was zapytać czy opłaca się kupić tego Aimpoint'a z ACM . Często słyszałem o Acm złe opinie dlatego chciałbym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych,czy opłaca się go kupić ? Jeśli nie prosiłbym o inne propozycje. Kolimator miałby być używany głównie w zielonym terenie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Parnassus Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Nie jest dobry. Jak to w aimpointach chinskich bywa, ma tendencje do gubienia malych elementow... A o replikach kolimatorow poczytaj sobie na forum. Edited December 7, 2011 by Parnassus Quote Link to post Share on other sites
Bellio96 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 (edited) Mój aimpoint śmiga już ponad dwa lata bezproblemowo. Teraz jest u kolegi i nadal trzyma się bezawaryjnie, lecz pamiętaj że z chińczykami bywa różnie - raz się trafi naprawdę porządny egzemplarz, raz niestety nie. Edited December 7, 2011 by Bellio96 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 W aimpointach problemem jest kiepskie przymocowanie pokręteł. Widziałem już kilka zdechniętych z tego powodu. Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 W aimpointach problemem jest kiepskie przymocowanie pokręteł. Widziałem już kilka zdechniętych z tego powodu. We wszystkich Aimpointach czy tylko w tych z ACM-u ? A co sądzicie o tym RD-30 ? Pytam się ponieważ też chce sobie kupić jakiś kolimator zamknięty do 200 zł... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Również używam chińskiego Aimpointa i miałem swego czasu problem z pokrętłem. Na szczęście problem ustąpił i w chwili obecnej z powodzeniem używam tego kolimatora. Jedna rzecz, która czasami daje mi się we znaki, to przyciemniona przednia szybka - w ciemne, pochmurne dni zdarzyło mi się, że lekko utrudniła celowanie (ale nie było to nic drastycznego). Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 8, 2011 Author Report Share Posted December 8, 2011 Dziękuję za wyczerpującą wypowiedź w tym temacie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 A ja odkopię temat i zapytam. Czy miał ktoś taki problem że mimo kręcenia pokrętłem regulacja w pionie nie działa? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Tak, typowy problem z tymi kolimatorami. Quote Link to post Share on other sites
mutant100 Posted May 9, 2012 Report Share Posted May 9, 2012 Idzie to jakoś naprawić czy koli raczej do wyrzucenia? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts