Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Lufa zewnętrzna M4

Recommended Posts

Otóż chciałbym się dowiedzieć bo nie widzę żadnego zastosowania dla magicznej śrubki która jest montowana w zewnętrznej lufie M4/M16 bo w M4 mam problem bo zauważyłem że lufa nieco opada w dół a co za tym idzie to cały front i przy tym się zastanawiam do czego służy ta śrubka. Teraz akurat lufę nieco ustawiłem za pomocą izolki ale nie wiem jak długo to się będzie sprawdzać w boju.

Znacie jakiś sposób jak dobrze zmontować lufę by nie była przekrzywiona w górę ani w bok bo jak to widzę z emce to normalnie załamanie mnie bierze bo strasznie się to rzuca w oczy jak całość się zmontuje.

Edited by Matison

Miałem kiedyś SR16 JG, to miałem właśnie spore luzy tam. Cały front chodził na boki i do góry - owinąłem lufę zewnętrzną taśmą i trzymało sztywno (tylko to nie była miękka izolka, tylko taka dość twarda taśma). Parę strzelanek i nie zrobił się luz. Powinno działać. Jak jest krzywo, to z jednej strony trochę więcej taśmy. Ot taki najprostszy sposób, który powinien śmigać.

Edited by SterylizatorPL

Tylko że ja mam tak że wszystko siedzi sztywno tylko szyny mają lekki luz i ruszają się ruchem okrężnym lewo-prawo ale też w poziomie lewo-prawo a sama lufa jest sztywno tylko że wydaje się że jest trochę w dół i po dokładniejszych oględzinach widzę że też jest lekko w lewo. Też jak lufa siedzi w body to przy gnieździe od środka czuć że jakieś 0,5mm wystaje. Będę jeszcze przy tym siedział ale na weekend dam se spokój i sprawdzę jak na strzelance będzie się z tego strzelać jak nie będzie znacznego spadku celności dam se spokój a jak będzie mocno skręcać to przy tym posiedzę dokładniej.

• 2 years later...

Mam ten sam problem z M4 CQBR (GFG07 CQBR) ale nie chcę zakładać kolejnego tematu. Z tego co wiem to JG piątej generacji. Rozłożyłem tak samo jak pisał Seger ale nie widzę żadnej śrubki pod delta ringiem. Da się coś z tym zrobić? (Oprócz izolki?)

Edited by DsBt256