Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nie pobiera kulek z magazynku.

Recommended Posts

Witam. Kupiłem używaną replikę Elektryczną A&K M16. Dokupiłem akumulator i kulki. Gdy wrzucam bezpośrednio kulki do lufy i oddaje strzał, kulka leci tak jak powinna. Ale z magazynka nie pobiera kulek.

Zauważyłem, że tam gdzie w prawdziwej m16 wypadają łuski nie kręci się zębatka.

Jestem totalnie zielony w tym temacie.

Proszę was o pomoc.

No widać, że jesteś bardzo, bardzo zielony, dlatego ten temat zaraz przeniosę w inne miejsce.

Ale mówiąc po kolei - jaki masz magazynek do repliki? Czy w dolnej jego części znajduje się zębatka? Jeśli tak, to tutaj znajdziesz trochę informacji o tym, co powinieneś zrobić:

http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/55683-poradnik-maniaka/page__view__findpost__p__1592549

Prawdopodobnie dotyczy Cię punkt poświęcony magazynkom typu hi-cap.

Daj znać, czy to rozwiązuje Twój problem, czy też jego przyczyna leży gdzie indziej.

Bo tak powinny. W momencie kiedy kulki podejdą już do samej góry tej "drugiej komory" (czyli podajnika), to przekręć tą zębatką jeszcze z 10-15 razy (tylko upewnij się, że w komorze wsypowej są kulki). Wsadź magazynek do repliki i sprawdź czy strzela. Jeśli dalej nie będzie strzelać, to wyciągnij magazynek i powiedz czy przy jego wyciąganiu wypadło z repliki kilka kulek czy nie.

Spróbuj jeszcze bardziej "nakręcić" magazynek, aż zwiększy się opór w jego nakręcaniu (ale też bez przesady). Jeśli replika nie będzie na nim strzelać, to wyjmij go i trzymając go komorą podajnika ku górze - odciągnij palcem ten dzyndzel trzymający kulki w magazynku. Jeśli zrobi Ci się wtedy krótka fontanna z kulek, to znaczy, że mag jest raczej w porządku i przyczyny bym szukał w replice.

Czyli również obstawiam, że rzeczywiście komora i podajnik magazynka się nie zgrywają. Czy jest to wina magazynka czy repliki - powinieneś dowiedzieć się testując magazynek kogoś innego u siebie i Twój magazynek u kogoś innego.

Na szczęście jesteś z Krakowa więc na brak osób powiązanych z ASG narzekać na pewno nie będziesz.