Guest Macio8 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Witam, nie umiałem znaleźć takiego tematu więc założyłem nowy. Chciałem zapytać czy podczas rozgrywek asg, beret (taki jak w linku) spada ? http://allegro.pl/beret-wojsko-polskie-sily-ladowe-orzelek-ladny-i1978829495.html Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 :hahaha: Nie, nie spada. Swoją drogą, jesteś żołnierzem, że chcesz go nosić? Jak podobają Ci się berety, to kup jakiś neutralny. Berety polskie są zarezerwowane dla polskich żołnierzy, nie dla niedzielnych komandosów. Quote Link to post Share on other sites
Guest Macio8 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Spoko dałem przykład, berety mi się podobają, a zwykłe np czarne lub zielone też są dostępne więc nie ma problemu :D Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Po wyjściu z koszar raczej kiepska opcja :(. Jak dobrze założysz to nie spadnie, ale to nie przedmiot do używania w polu. Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Po wyjściu z koszar raczej kiepska opcja :(. Jak dobrze założysz to nie spadnie, ale to nie przedmiot do używania w polu. A widzisz, nie do końca. Berety były swego czasu dość powszechne w polu w przypadku jednostek specjalnych. Quote Link to post Share on other sites
Michal_g Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Hoplita masz rację - ale to bardziej dla "fasonu" desantowo-specjalnego, odróżniania się od "zajęcy". 6 PDPD np. dopiero przy bardzo silnych mrozach nosiła uszanki zamiast beretów. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 17, 2013 Report Share Posted January 17, 2013 @Gość_Macio_8* Nie, kilka razy miałem polski beret na strzelankach i trzymał się świetnie :icon_smile: Tylko jest trochę niewygodny i niepraktyczny w terenie, lepiej kupić sobie hełm a jeszcze lepiej kapelusz. Swoją drogą, temat o noszeniu beretów przez cywili był już gdzieś wałkowany, więc nie ma sensu znowu zaczynać tej dyskusji. Jednak Azur, nie posługuj się porównaniem że nie jest on polskim żołnierzem. Równie dobrze możemy powiedzieć: "nosisz flecktarna? A jesteś niemieckim żołnierzem żeby mieć godność zakładać na siebie ten mundur?" Takie porównania do niczego nie prowadzą, nie bądźmy aż tak wyczuleni na te sprawy. Patrzysz czasami na daty poprzednich postów? Jeszcze raz taki wybryk i z automatu posty polecą. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts