Pepis23 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Czy może ktoś powiedzieć coś o tych butach http://armyworld.pl/product-pol-1366-Buty-wojskowe-Hubertus-Pro-Voelkl-Shoes-Sympatex.html i ewentualnie porównać je do tego http://armyworld.pl/product-pol-1329-Meindl-Profesjonalne-Buty-Pustynne-Holenderskie-Wojskowe-Demobil-Oryginal-Stan-BDB-.html Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Pepis, chłopie, to są zupełnie inne buty robione na zupełnie inne potrzeby. Jak chcesz to porównać? Dodatkowo jak porównać demobil z nowymi? Quote Link to post Share on other sites
Pepis23 Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 dobra to moze inaczej, mozecie opisać te 2 pary? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Jak w ogóle można nosić buty po kimś? Quote Link to post Share on other sites
Pepis23 Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 a jak można nosić po kimś mundur;)? Quote Link to post Share on other sites
sylwek3231 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Normalnie. Zakładasz, zapinasz guziki, suwak i nosisz :) Różnica jest taka, że but musi się dopasować do stopy, na dodatek nie wiesz kto nosił te buty, czy miał grzybicę, czy mył nogi itp. Mundur wypierzesz, buty nie do końca... Quote Link to post Share on other sites
Pepis23 Posted December 11, 2011 Author Report Share Posted December 11, 2011 dobra i tak te Meindle były tylko ostatecznością, mógłby napisać ktoś coś o tych Voelkl? Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 a jak można nosić po kimś mundur;)? Generalnie jest tak, jak napisał przedmówca, ale problem polega na tym, ze buty mogą w ogóle nie dopasować się do stopy, co poskutkuje dość przykrymi konsekwencjami. Dla mnie kupowanie używanych butów to głupota pierwszej wody. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Co tu dużo mówić (pisac)? O tych dokładnie butach nic nie wiem. O firmie mogę powiedzieć, że jest to jedna z kilku w Niemczech z większym doświadczeniem w produkcji m.in. butów dla turystów i służb. Völkl http://voelkl-shoes-and-boots.de/ http://www.voelkl-shoes.com/ Ze sprzętu miałem kiedyś coś z narciarskich tematów i pamiętam, ze była to wtedy jedna z najlepszych rzeczy jakich miałem. Czas jednak robi swoje i jakieś prawie 20 lat później trudno powiedzieć czy to ta sama firma i czy akurat ten czy inny produkt mają udany. W Niemczech w jednym sklepie turystycznym buty tej firmy stały obok Maindli jeśli dla kogoś ma to jakieś znaczenie. :) Quote Link to post Share on other sites
kapro Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Ja mam aktualnie 3 pary nart Völkla (jedna z tych bardziej topowych firm, jeśli chodzi o sprzęt zimowy) i są to najlepsze narty na jakich jeździłem. Złych opinii nigdy nie słyszałem, więc jak robią buty, to na pewno robią je dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 W Niemczech w jednym sklepie turystycznym buty tej firmy stały obok Maindli jeśli dla kogoś ma to jakieś znaczenie. :) Meindl. Quote Link to post Share on other sites
lup Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) Przepraszam niedopatrzenie z mojej strony. Królik ma racje. O tego producenta mi chodziło, a nie o coś w stylu "Panasonixs". :) Kapro tylko widzisz, stąd moja niepewność. Narty to trochę inny sprzęt niż buty, a więc pewnie i inna fabryka. Nie masz pewności czy czasem to nie ten sam podwykonawca struga coś dla Meindla co i dla Voelki itp. i czy buty mają tak samo dobre jak narty. Edited December 12, 2011 by lup Quote Link to post Share on other sites
kapro Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 lup, jest oczywiście taka możliwość, choć, szczerze mówiąc, nie sądzę. Quote Link to post Share on other sites
Akbar_052 Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 (edited) Odkopię. Może ktoś powiedzieć coś więcej o butach, bo niby temat jest o nich a wszyscy gadali tu o nartach. Lepiej było by wziąć model Dakota czy dołożyć do Hubertusa ? Edited April 11, 2013 by Akbar_052 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts