Bart_Forrester Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 (edited) Dosłownie jak w temacie, lepiej tego nie ujmę. ;) Od zawsze strzelam z mechanicznych, jednak naszła mnie chęć, by trochę przyszpanować. Chce kupić lunetę, która będzie lansersko wyglądała, nie będzie miała krzyża jak w chińskich kopiach. Radzieckie już mam, dlatego teraz szukam czegoś kapitalistycznego. Najlepiej, gdyby była to wizualna kopia Leupolda M1, ewentualnie M3. chodzi mi o specyficzny kształt tubusu. Podobają mi się te trzy: http://www.tarcza.pl/index.php?p2,celownik-snajperski-blog-3-5-10x40-long-range-z-krzyzem-mil-dot-ir-i-boczna-paralaksa https://www.taiwangun.com/optyka/lunety/luneta-m3-3-5-10x40-z-podswietlanym-krzyzem-duplex-a-c-m.html https://www.taiwangun.com/optyka/lunety/luneta-m3-3-5-10x50-z-podswietlanym-krzyzem-acm.html Luneta będzie rzadko używana. Nie potrzebuję wodotrysków. Dlatego zwracam się do Was - czy są to najtańsze dostępne kopie leupoldów? Najbardziej pasuje mi ten blog, jednak tani (jak na realia asg i to, jak często będę z niego korzystać) nie jest. EDIT: Oczywiście nie jest dla mnie barierą granica Naszego pięknego, drogiego kraju, więc jeśli w HK są bardziej opłacalne kopie - nie bać się sugerować. Szukam czegoś JAK NAJTANIEJ. Jeśli macie namiary na używki - tez wchodzą w grę. ;) Edited December 14, 2011 by Lesio Link to post Share on other sites
AnR Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Zdecydowanie Blog. Ze wszystkich, które podałeś jako jedyna nadaję się użytkowo do czegokolwiek. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 A takie cuś? http://www.airsoftglobal.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=32_142&products_id=13270 Link to post Share on other sites
arend Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 To ma tyle samo wspólnego z BSA jak i z Leupoldem. Natomiast jeżeli tylko dla looku kupujesz to najtańszą, Jeżeli będziesz chciał troszkę z tego strzelać fundnij sobie Bloga. Jest chyba najlepszy z nich. Niewiele ale najlepszy. Jeżeli natomiast nie spieszy ci się z zakupem poszukaj na egunie. Trafiają się czasmi bardzo ciekawe okazje. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 14, 2011 Author Report Share Posted December 14, 2011 (edited) To ma tyle samo wspólnego z BSA jak i z Leupoldem. Natomiast jeżeli tylko dla looku kupujesz to najtańszą, Jeżeli będziesz chciał troszkę z tego strzelać fundnij sobie Bloga. Jest chyba najlepszy z nich. Niewiele ale najlepszy. Jeżeli natomiast nie spieszy ci się z zakupem poszukaj na egunie. Trafiają się czasmi bardzo ciekawe okazje. Jednak przy obecnych kursach walut coraz ciężej jest o zagraniczną okazję. ^^ No nic, jeśli nie trafi się nikt, kto nie znajdzie/nie zna tańszej lunety niż te z TG, to bierę BLOGa. EDIT: znalazłem jeszcze KA: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5897 , ale coś czuję, że to najzwyklejszy chinol, tylko sprzedawany w cenie BLOGa. Edited December 14, 2011 by Lesio Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 A myślisz że gdzie BLOGa montują hyhyhyhyhy. Ta jest tańsza bo nie ma podświetlenia. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Lesio, to wszystko chinole ale taks ię składa, że wszystkie znam :D osobiście. Blog, oba z krakmana, KA. W takiej kolejności przy czym w jednym z tych krakmańskich regulacja paralaksy jest atrapą. I akurat sie dobrze składa :D. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Aj, ja wiem, że wszystkie są w Chinach klepane, ale w końcu są chinole i Chinole. W takim razie biorę BLOGa. Znalazłem nawet montaż skośny jednoczęściowy do niego w Chinach, tylko przez to, jak dolar stoi,, to wyjdzie mnie znów słono... W Polszy da się gdzieś takowe dorwać? Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 A na czym chcesz to szkło postawić? Bo może akurat dwuczęściowy montaż będzie zensowniejszy. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 A na czym chcesz to szkło postawić? Bo może akurat dwuczęściowy montaż będzie zensowniejszy. M14, SWD customowe i... MP5. :D Szczerze mówiąc wybrałem jednoczęściowy z racji wyglądu i tego, że wydaje się stabilniejszy. Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Niekoniecznie. Ja na kałaszu mam niski dwuczęściowy i spokojnie daje radę. na warriorze mam średni też dwuczęściowy i też daje radę. Na eMce był jednoczęściowy LaRue (ale tylko dla lansu bo i dwuczęściowy też dawał radę). Ale jezeli wygląd wchodzi w grę to nic już nie marudzę (choć tu polecę LaRue mimo że drogi) A tak ogólnie to: do SWD potrzebny Ci montaż niski (średni i wysoki są bardzo niewygodne podczas celowania), do m14 średni albo wysoki. Natomiast do MP5 to nie wiem czy nawet na wysokim Ci wejdzie ta luneta między muszkę a przeziernik (nie mam w tej chwili podstawy żeby sprawdzić) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Niekoniecznie. Ja na kałaszu mam niski dwuczęściowy i spokojnie daje radę. na warriorze mam średni też dwuczęściowy i też daje radę. Na eMce był jednoczęściowy LaRue (ale tylko dla lansu bo i dwuczęściowy też dawał radę). Ale jezeli wygląd wchodzi w grę to nic już nie marudzę (choć tu polecę LaRue mimo że drogi) A tak ogólnie to: do SWD potrzebny Ci montaż niski (średni i wysoki są bardzo niewygodne podczas celowania), do m14 średni albo wysoki. Natomiast do MP5 to nie wiem czy nawet na wysokim Ci wejdzie ta luneta między muszkę a przeziernik (nie mam w tej chwili podstawy żeby sprawdzić) Tu właśnie wygląd wchodzi w grę - jak już wydaję 3 stówy na lunetę, to nie będę żałował montażu, choć wiadomo - LaRue to większy szpan, ale ja szukam skośnego. :) Na MP5 nie będzie problemu, bo mam zamiar demontować muszkę i przeziernik (założę ostry, albo w ogóle bez). Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Doczytałem takie coś na tarczy.pl "Luneta może się nieznacznie różnić wcięciami na wieżach do regulacji i kole paralaksy". Jest to jedyna rzecz, jaka różni zewnętrznie ją od tańszych kopii, stąd sam nie wiem czy warto ryzykować - jeśliby mi przesłali te shity z alibaby.com za 50 dolców, to bym nawet nie miał jak poznać... Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 W zasadzie tylko różnica w gęstości nacięć. Mechanicznie się nic nie różnią. Ta sama kupa rzekłbym (o soczewkach głównie ;p ) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 No zaraz Was poduszę, jak ta sama kupa, to po co do Bloga dopłacać?! :D Link to post Share on other sites
arend Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 Bo ma ciut lepsze szkła. A przynajmniej tak się wydaje. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Bo ma ciut lepsze szkła. A przynajmniej tak się wydaje. Dobra, no to idę w BLOGa. Kumpel ma zamiar kupić tego z alibaby, więc sobie jakość porównam. Za tym drugim przemawiają pełne oznaczenia Leupolda. No nic, w takim razie temat uważam za zamknięty. :) BARDZO dziękuję wszystkim za pomoc. Link to post Share on other sites
Recommended Posts