Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Cm.031 Problem

Recommended Posts

Hej

Mam problem ze swoją cm.031 mianowicie kupiłem ją nie dawno,bo kilka dni temu od znajomego za małą kasę. Replika ma swoje lata,bo jest z końca 2006 r Listopad. Problem jest z dźwiękiem podczas strzelania z repliki,przy oddawaniu strzału zawsze występuje metaliczny dźwięk nie wiem od czego to może być możliwe,że od niesmarowania cymki. Kolejnym problemem jest niski zasięg rzędu max 25-30 metrów moim zdaniem to mało,bo miałem kiedyś cm.028 a tam zasięg max był 60m. Myślałem nad wymianą gumki hop-up da to coś ? Proszę o pomoc pozdrawiam.

Tak jak Ci już mówiłem, Cymy z tego okresu mają po 270-290 FPS. Jeśli replika była dość sporo używana, to ta liczba mogła się jeszcze bardziej zmniejszyć ze względu na ubijanie się sprężyny więc ten zasięg wydaje się realny. Przed wymianą hopka zerknij do tematów poświęconych tej replice. Obiło mi się o uszy, że kiedyś Cymy miały niestandardową komorę hopka. Jeśli tak, to może to wpłynąć na kompatybilność z gumkami, ale nie musi - poczytaj :). Tuning tej repliki może być nieopłacalny, lepiej zostawić tą replikę do CQB i co najwyżej pomyśleć nad wymianą tej gumki (jeśli jest to możliwe).