falloutpl Posted December 19, 2011 Report Share Posted December 19, 2011 (edited) Witajcie, mam problem z swoją M4 od JG. W środku nic nie zmieniane, jedynie silnik na czerwony Element, batka to li-po 7,4V 25C. Otóż, dość często zdarza się, że w trybie single replika strzela 2 razy. Nie o tyle rozchodzi się o dwie kulki, a o GB bo wyraźnie oddaje 2 strzały. Po zdjęciu komory HU widać, że dyszy zdarzy się nie cofnąć w trybie single. I to chyba z tego powodu coś wariuje, tylko pytanie teraz w czym jest problem, jakieś typy? Tak na odległość pewnie trudno postawić diagnozę, ale chciałbym się zorientować chociaż co może być nie tak i na jakie koszty naprawy się nastawić. Może mosfet z AB załatwiłby sprawę? Edited December 19, 2011 by falloutpl Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Jeśli dysza się nie cofa, to coś z popychaczem dyszy. Sprezynka czy coś. U mnie, co prawda w V3 pekla owa sprezynka i kulki blokowaly się w komorze. Pomogła wymiana. Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 21, 2011 Author Report Share Posted December 21, 2011 Dzięki za odpowiedź, dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że nie do końca precyzyjnie opisałem problem. Na full auto kulki wylatują z lufy aż miło, więc dysza musi chodzić poprawnie przód-tył. Jedynie na single pojawiają się czasami dwa strzały (2 "cykle" w gb), prawdopodobnie z tego powodu, że czasem tłok zostaje w losowym miejscu. Na full auto wiadoma sprawa, że tak może być i jest to normalne ale na single? To mnie zastanawia, bardziej mi to wygląda na problem z elektroniką repliki. Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Jaka batka, mosfet? Link to post Share on other sites
seger Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Wystąpiło po zmianie silnika ? To masz odpowiedź. silnik jest za mocny. Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 21, 2011 Author Report Share Posted December 21, 2011 Nie jestem pierwszym właścicielem tej repliki w takiej konfiguracji, więc niestety nie wiem czy wystąpiło to po zmianie silnika. Ale postaram się dowiedzieć Batka to Li-po 7,4V Tornado Power 25C, mosfetu nie ma i się właśnie zastanawiam - czy mosfet z aktywnym hamulcem pomógłby? Link to post Share on other sites
mafo Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 To jest tzw. overspin. Silnik jest tak rozpędzony że po ukończeniu jednego cyklu zaczyna następny (mimo że napięcie jest odłączone). Zamiast mosfetu możesz założyć mocniejszą sprężyne. Link to post Share on other sites
szymx1 Posted December 22, 2011 Report Share Posted December 22, 2011 Lepiej mosfet :) Więszy spring większe ryzyko pęknięcia szkieletu. Link to post Share on other sites
falloutpl Posted December 23, 2011 Author Report Share Posted December 23, 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi - wybrałem mosfet z AB, zobaczę jakie przyniesie efekty. Jak nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi replice :) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Recommended Posts