Blackno1 Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 Witam , czy spotkał się ktoś z problemem w związku z użytkowaniem ww maga do M15 ca ,nie zapodaje kulek do dyszy -proszę o wsparcie ogniowe :) Link to post Share on other sites
MAJKI Posted March 19, 2005 Report Share Posted March 19, 2005 Zakładam, że sprawdziłeś czy ten magazynek w ogóle podaje kulki. U mnie magazynki były OK, ale na początku też miałem taki problem jak Ty - pomogło dokładniejsze zatrzaskiwanie ich w gnieździe. Po prostu tylko wydawało mi się pierwotnie, że magazynek jest już na miejscu, a w rzeczywistości jeszcze 1-2mm mu brakowało (bo ciasno wchodził) do zatrzaśnięcia się w swoim wymaganym położeniu. Pozdrowionka MAJKI Link to post Share on other sites
Blackno1 Posted March 20, 2005 Author Report Share Posted March 20, 2005 Witam , kulki podaję ,ale faktycznie wygląda ,że nie dochodzi do końca ,wydaję mi się ,że tulejka wylotowa magazynka jest po prostu za szeroka -poza tym magi wyjmuję bez używania zwalniacza :(,coś możesz jeszcze poradzić p.s dzięki za podpowiedż:) Link to post Share on other sites
MAJKI Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Ewidentnie nie pasują magazynki do gniazda w karabinie. To, że możesz je wyjąć bez wciskania zwalniacza tylko tego dowodzi. Znaczy (co w magazynkach STAR nie rzadkie) trzeba podpiłować, jak zrobił to nasz teamowy tech-guru z magazynkami Star do AK kolegi z teamu. Zastanawiam się czym pomalować górę magazynka, żeby to coś zeszło lub odbiło się na gnieździe w karabinie tak, żebyś wiedział którą część magazynka podpiłować. Chyba, że masz intuicję jakąś i uda Ci się to miejsce do podpiłowania 'wyczuć'. Tak czy siak po prostu będziesz musiał magazynki "poprawić". Moje ciasno bo ciasno ale wchodzą bez piłowania. Zatrzaskuję je wyraźnie mocniej niż hi-cap`y czy low-cap`y, ale nie muszę tego robić z siłą kafaru :D Powodzenia w >robótkach ręcznych< :) i pozdrawiam MAJKI Link to post Share on other sites
Matos Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 No to mam się bać?Za miesiąc kupuje aega a jestem zdecydowany na Stary do M4 :| Link to post Share on other sites
Ludzik Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Na jaką odpowiedz liczysz? Tak, juz sie bój.... Link to post Share on other sites
Piotersky Posted March 20, 2005 Report Share Posted March 20, 2005 Cześć Czy Star robi również magi do m15 ca ale wersji spring? Cena jest zaskakująco kusząca :] Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Stolar Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Nie wiem jak w CA ale mnie w XM Marui stary siedzą bardzo luźno(mag CA również nie jest zbyt pewnie zamocowany). Dlatego Każdego Stara obkleiłem 1 warstwą izolacji(jeden pasek na wysokości nieco poniżej zatrzasku). Dodatkowo wkleiłem też warstwę izolacji do „tylniej”(tej od strony spustu) ściany gniazda w broni. Teraz podają bez problemowo kulki i wcale się nie kolebią. Wcześniej prawie wcale nie działały chyba że dociskało się je ręką. W zasadzie może wystarczy samo obklejenie gniazda jednak wtedy magi CA i TM mogą się nie zmieścić. Dlatego ja wybrałem rozwiązanie pośrednie – trochę izolacji na magu i troche w gnieździe. Teraz jest cacy :D Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
cooleś Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 w moim M15 CA Stary wchodzą w sam raz, podobnie jak oryginalne CA, ale jest to stara wersja CA (nie wiem, czy to może miec znaczenie, body jest chyba inne) Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Aweś pan potraktuj te magazynki mniej delikatnie, weź ******** łapą od dołu zeby weszły w gniazdo jak sie nalezy. I nie jest to wina STARA, TMa, CA czy FIATA po prostu CA tak ma ze magi trzeba dociskać i się z nimi nie szczypać. Link to post Share on other sites
Waco Posted March 31, 2005 Report Share Posted March 31, 2005 Witam. Ja bym odradzał takie praktyki. Koleś od którego kupiłem M15 też stosował przemoc w stosunku do magów i urwał uszka (te dziurki w które wchodzą śróbki) od dolnej części komory hopup-u (dosyłacza kulek :?: ), musze oczywiscie sprostować że to stara wersja M15 z plastykowym, dwu częściowym hopup-em. No i teraz mam customową komorę made by poxipol & superglue :twisted: Także lepiej coś przypiłować lub dodać podładki pod ten dosyłacz żeby był wyżej, wtedy mag powinien lepiej wchodzić. P.S. A kiedys się zastanawiałem po co komu wzmocniona komora hopup?, teraz już wiem 8) Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Gorek93 Posted November 18, 2006 Report Share Posted November 18, 2006 A czy te magazynki STAR ( do M16 ) będą kompabilne z M16 CG ? Link to post Share on other sites
Recommended Posts