Thomson1809 Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Witam. Jako, że jestem nowy mam parę pytań. Założyłem wraz ze znajomymi grupę desantowo-szturmową ASG. Korzystamy ze sprzętu i terenu jak i dobrych fachowych rad pewnego zapalonego miłośnika tego sportu. Chciałbym sporządzić umowę, zgodną z prawem, w której będą zamieszczone wszelkie warunki użytkowania z danego terenu i świadczeń. Chciałbym także spisać deklarację dla członków lub stworzyć stowarzyszenie (zbiórka kasy na opłatę pola i sprzętu, obowiązkowe spotkania - treningi, wspólne wyjazdy integracyjno - rozrywkowe itp.). I to się zaczynają ogromne schody dla mej osoby. Nie wiem czego się złapać aby takie stowarzyszenie prawnie zalegalizować i pobierać składki bez obaw oskarżeń o wyłudzenie pieniędzy. W późniejszym czasie chciałbym starać się także o dofinansowanie na sprzęt dla członków od Burmistrza. Proszę o pomoc. P.S. Jeżeli zły dział forum proszę o przeniesienie. Quote Link to post Share on other sites
Klucha 21 Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 Było na forum, czytaj. Quote Link to post Share on other sites
Thomson1809 Posted December 20, 2011 Author Report Share Posted December 20, 2011 Ok. Wiem, że było ale tutaj potrzebuję specjalisty chętnego do pomocy, bo jak pisałem chciałbym spisać odpowiednie dokumenty. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 20, 2011 Report Share Posted December 20, 2011 W późniejszym czasie chciałbym starać się także o dofinansowanie na sprzęt dla członków od Burmistrza No no... Quote Link to post Share on other sites
Thomson1809 Posted December 20, 2011 Author Report Share Posted December 20, 2011 Wiem, że jest to możliwe:D Choćby z przykładu tegorocznego, nasz Burmistrz wydał 50 tyś zł na zakup sprzętu Paintball z którego planowo będzie korzystał 2 razy w roku(zawody o puchar Burmistrza) Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited December 21, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
pvvl Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Może znajdź u siebie stowarzyszenie które już organizuje młodzież. Później można składać projekty do różnych instytucji o dofinansowanie. Możliwości są na prawdę duże, tylko trzeba umieć "sprzedać" swój pomysł. Założenie stowarzyszenia oznacza dużo pracy, czasu i papierkowej roboty (np. trzeba je zarejestrować w sądzie), ale oczywiście nie chcę Cię zniechęcać! Poszukaj różnych możliwości i wybierz najlepsze. Ja się przekonałem, że na prawdę można uzyskać takie wsparcie. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted December 21, 2011 Report Share Posted December 21, 2011 Paintbal z uwagi na widoczne ślady trafienia nadaje się do prowadzenia zawodów, ASG już nie bardzo. Jeśli jednak gdzieś władza będzie finansowła mi sprzęt to pewnie zmienię meldunek;p Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts