Blaskowitz Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Jako że jest to mój pierwszy post, chciałbym powitać wszystkich forumowiczów i życzyć im wesołych świąt. A teraz do rzeczy : postanowiłem rozpocząć swoją przygodę z airsoftem i znalazłem niedawno taką oto replikę : http://www.comando.pl/ak-47-ver-ap-47bk-aeg-kal-6mm,id126.html Co o niej sądzicie ? Jak się ma do podobnych kałaszy w swojej cenie, jak np. CM.028 ? Opłaca się ją kupować, czy inwestować w coś innego ? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Nie opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Blaskowitz Posted December 24, 2011 Author Report Share Posted December 24, 2011 Ale w czym ta replika z linka ustępuje cymie ? Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 (edited) Moim zdaniem replika nieznanej firmy, po drugie Cymę na taiwangun masz za 330 zł i to z risami jak chcesz, albo zwykłą. Kolejną rzeczą to sklep, nie znam go. Polecam gunfire lub taiwangun. :) @edit Dołóż trochę i masz RK :D Edited December 24, 2011 by DaLufuxa Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Firma:Wg. mnie Krzak, niezależnie od jakości noży, jakie produkują gwarancja i reklamacje:sklep nieznany, coś będzie nie tak i jestem w ciemnej... A że nie znam kompatybilności cześć innych firm z tym "master cutlery", to bardzo bym odradzał cena: wywalona w kosmos za takiego producenta, spokojnie kupisz chińską replikę na polecanym sklepie GB: ?? v2, v3? ABS? metal? silnik: ? Abstrahując od tego, co się komu podoba, niczego o tej replice nie wiesz. Kupujesz kota w worku, mocno za niego przepłacając. , Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 To jest na 100% Ak firmy JG (A-47 ) . Skąd wiem ? Bo podobny kiedyś kupiłem , też pisało na stronie sklepu "master cutlery" - ale po opakowaniu można było się domyślic że to AK JG . Czyli jednym słowem się nie opłaca - kup Rk boyi (jak to ma byc kałach) . Quote Link to post Share on other sites
Lookit Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Zatem zmieniałyby się argumenty, ale efekt ten sam. Nie bierz tego, szkoda kasy. Jeżeli chcesz kupić kałacha poniżej 1000 zł, to bierz RK, albo wysoką Cymę (polecam 048). Zwróć też uwagę na koszty ochrony oczu i sklep, w którym chcesz tę replikę kupić. Pytanie jeszcze jest takie, czy koniecznie kałach? Quote Link to post Share on other sites
Blaskowitz Posted December 25, 2011 Author Report Share Posted December 25, 2011 No raczej tak, bo nie podobają mi się emki, ani żadne G36. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Też potwierdzę, Kałachy od M-techa to rebrandowane JG. Master Cutlery nie jest firmą krzakiem, tylko bardzo poważnym dystrybutorem rozmaitej chińszczyzny różnej jakości (od miernej po doskonałą). Jakościowo replika całkiem niezła, cenowo niekoniecznie, bo w przeciwieństwie do niektórych stanów w USA można kupić JG od JG, a nie od pośrednika, który bierze za to kasę :) W tej cenie bierz RK Boyi. Quote Link to post Share on other sites
Blaskowitz Posted December 25, 2011 Author Report Share Posted December 25, 2011 Zastanawiam sie nad RK-03, spodobała mi się,zostały jeszcze okulary.Czy takie się nadadzą (tzn. jak ktoś trafi z repliki o dużej mocy to przetrwają) ? http://www.airsoft-militaria.pl/product-pol-1206-Okulary-I-vo-bezbarwne-oprawki-niebieskie.html Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Nadadzą. Więcej na ich temat znajdziesz używając szukajki. Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Znajdź sklep gdzie będziesz miał okulary i replikę, no chyba, że tak się nie da. Po co płacić za 2 przesyłki :D. Quote Link to post Share on other sites
Blaskowitz Posted December 25, 2011 Author Report Share Posted December 25, 2011 Ok, dzięki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts