Hatch Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Witam, ostatnio zdecydowałem się na wymianę lufy i gumki w mojej replice. Pojawił się jednak pewien kłopot, gdyż nie jestem w stanie rozdzielić górnej części body od dolnej. Wybiłem wszystkie mocujące piny, ale nadal czuję, że coś trzyma obie części od środka i nie jestem w stanie zlokalizować, co to może być. Oglądałem 3-4 poradniki, jak rozkładać emki na bazie Tokio Marui, ale na żadnej nie pokazał się ten problem. I naturalnie pojawia się pytanie- co to może być? Jak to rozłożyć, żeby nie zrobić tego na siłę i przy okazji niczego nie zepsuć? z góry dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam, Hatch Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 Masz metal czy plastik mody? Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 25, 2011 Author Report Share Posted December 25, 2011 Masz metal czy plastik mody? Metal Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 To poradniki do TM Ci nic nie dadzą. Tam masz rozsuwane body na wzór G&P. Wybujasz przedni pin, rozsuwasz połówki. Nie łamiesz. Jeśli Ci coś trzyma to może kable? Masz je na froncie? Może być też charging handle, które jest blokowane przez stożek na GB. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 26, 2011 Author Report Share Posted December 26, 2011 Kable mam z tyłu, też podejrzewałem, że to może być charging handle, ale w sumie nie wiem, dlaczego miałby blokować, cały zespół znajduje się na górnym body... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Napisałem Ci. GB posiada na górze bolec, który potrafi blokować ją. To jest jego właściwie główne i jedyne zadanie. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 26, 2011 Report Share Posted December 26, 2011 Przy okazji - w niektórych egzemplarzach A&K/P&J po wymianie gumki pojawiają się nieszczelności lub dublety. Jeśli tak by było w Twoim wypadku, to warto będzie wstawić nową komorę hopka. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted December 26, 2011 Author Report Share Posted December 26, 2011 Rozumiem, dzięki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Mam podobny problem jak kolega wyżej ,z tym że ja mam kable ,które trzymają całość. Jedynym rozwiązaniem jakie zauważyłem jest odlutowanie kabli od styku , rozmontowanie repliki i ponowne złożenie jej. To rozwiązanie jest jednak zbyt czasochłonne i ryzykowne. Jakieś propozycje? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts