minus25 Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Witam. Poszukuję kabury, co dość oczywiste. Ale nie proste. Potrzebuję bowiem kabury która spełni jednocześnie wszystkie poniższe warunki: -będzie tania (poniżej stówki, najlepiej sporo, chociaż jest to najmniej ważny warunek) -można ją zamontować na pasie LC -będzie pasowała do colta 1911a1 -będzie dostosowana dla użytkownika prawo i lewo ręcznego. Ewentualnie- powiedzcie mi prosze- co sądzicie o takim rozwiązaniu http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_82_122&products_id=6294&name=Mil-Tec_-_Kabura_Operacyjna_z_szelkami_-_Czarny (nie z tego sklepu nie za tą cenę, chodzi mi o rodzaj kabury) ? Czy to (w sensie ogólnym) wygodne, czy nie wypada, czy może zmarnowane pieniądze? pozdrawiał: Minus25 Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 Kabury na szelkach to filmwoy wymysł. Tak naprawdę używają ich - i to baaaardzo rzadko - kierowcy-ochroniarze. Tak poza tym jest niepraktyzny zbytnio. Może zakup sobie któraś z kabur miwo (np. gadżet) - zaznacz, że chcesz by pasowała do colta i po krzyku. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 A może Bianchi M12? Piszą, że pasuje do Colta: Bianchi Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 30, 2011 Report Share Posted December 30, 2011 http://allegro.pl/kabura-serpa-cqc-colt-1911-pletwa-gratis-6205-i2007022910.html Katuje 3ci rok. Myślałem, że kiedyś zmienię na BHI, ale mi przeszło. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted December 31, 2011 Author Report Share Posted December 31, 2011 Hmm no tak, ale mi chodziło żeby można było spokojnie lewą ręką dobyć tej broni. Chyba że tą z linku AnR można wyrwać w wersji dla lewołapnych? Wytwory miwo wolałbym zostawić jako ostatni wybór, ze względu na ceny. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 (edited) Wytwory Miwo można rzucić w kąt bo kabury mają z d... do niczego, szczególnie projekty Lublińca. Kabur do 1911 przerobiłem sporo, włącznie z Omegą BHI. Jedyne co mi obecnie leży to tylko i wyłącznie sztywne kabury. Dla lewusa będzie Ci ciężko znaleźć jakąkolwiek kaburę w tym przedziale cenowym. Edit: http://www.arobron.pl/kabura-fobus-e2-series-colt-1911-kmsp-p-8584.html Powinni mieć lewą. Edited December 31, 2011 by AnR Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Z tego co piszą to Bianchi to kabura dostosowana dla prawo- jak i leworęcznych i można ją bez większych problemów przekładać. Jak to się spisuje w praktyce niestety nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Jak chcesz na dwie ręce to tylko Bianchi. Jak sztywną to kup chińczyka. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 31, 2011 Report Share Posted December 31, 2011 Bianchi też jest usztywniona w pewnym zakresie. I jest dla lewo i praworęcznych. Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted January 1, 2012 Author Report Share Posted January 1, 2012 Ok dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) Pewnie poszukam bianchi albo jesli sie napatoczy jakis chinski sztywniak to jego kupie :) Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Dodam coś od siebie ws. kabur dla leworęcznych. Rozmawiałem kiedyś z sędzią Polskiego Związku Strzelectwa Sportowego właśnie o takich kaburach. Powiedział mi coś takiego: "Skoro jesteś leworęczny to kaburę masz na prawej nodze, wtedy podczas przechodzenia na boczną główna nie przeszkadza. Dobywasz krótką prawą ręką, a lewym okiem (zależy które dominujące) wchodzisz na cel.". Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Nie bardzo rozumiem idei tego... Edited January 1, 2012 by AnR Quote Link to post Share on other sites
minus25 Posted January 2, 2012 Author Report Share Posted January 2, 2012 A co ma leworęczność do .. lewooczności? Jak jestem praworęczny to lepiej operuje mi się bronią w prawej ręce. Oko nie ma tu nic do rzeczy. Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Lewa ręka i prawa noga?...Eee, aż założyłem specjalnie kaburę i sprawdzałem...Coś nie halo. Bianchi powinno spełnić wymagania, są co prawda lepsze, ale ta też da radę. Quote Link to post Share on other sites
Lamus Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Posiadam Bianchi co prawda pod Glocka UM-84 któryś tam model ale polecam. Mam ją od 2007r. lepszej nie używałem, ale niech cię ręka boska broni przed zakupem jakiejś kopii z Miltec'a. Porażka. Ostatnio były dostępne za około 80zł z tego co pamiętam, Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts