bartez8 Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Witam: Orientuje się ktoś czy da sie załozyć do Mp5K składaną kolbe taką jak jest w Mp5A5 TM ???? Jezeli powstał juz taki temat prosze o link ... bo szukałem ale nic ciekawego nie znalazłem. :evil: Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 wszystko sie da zrobic ale nie przelozysz bez przerobek kolby z wersji A5 do K Quote Link to post Share on other sites
Sharpek Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Witaj, Pewnie że się da, znam pewną osobe która do swojego MP5k zamontowała teleskopową kolbę z M4A1. Efekt imponujący. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 21, 2005 Author Report Share Posted March 21, 2005 a jak ma wyglądać taka przeróbka ? wymiana jakiejeś części jak tak to jakiej ? czy młotek i brzeszczot :) Quote Link to post Share on other sites
__Havoc__ Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Bartez'owi chodziło o kolbę "wsuwaną" taką jak w MP5. Niestety, ale taka kolba nie pasuje do MP5K (no chyba że po jakichś wymyslnych drastycznych przeróbkach o których nie słyszałem nigdy). Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 tak wygląda moje dzieło jeśli jesteś zainteresowany to później dam opis jak montować a tu zdjęcie Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Profanacja .... :) Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 22, 2005 Author Report Share Posted March 22, 2005 hm zalezało mi na montazu kolby składanej z Mp5 :) bo takowa mi została :) a zaniedługo będe brał Mp5K i chciałem to jakoś połączyć hehe, Zenek jak ty to tam wsadziłeś ?????:) fajnie :) Quote Link to post Share on other sites
Zenek Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 miałem samą kolbe, więc musiałem sobie poradzić bardzo długą śrubą zeszlifowaną z jednej strony. paroma nakrętkami aby sie kolba nie ruszała na boki i mocno przykręcić :P nic trudnego. Profanacja, nie profanacja. Jakby nie bylo stac Cie na nic lepszego Cybul to też bys kombinował żeby jakoś wizualnie powiększyć KURZa. Grunt że mi sie podoba:) Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 22, 2005 Author Report Share Posted March 22, 2005 jak zamontować składaną kolbe od Mp5 A5 ma ktoś pomysł ? bo taką posiadam luzem i mysle sobie ją jakoś załozyc tylko jak :(??? Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 Z tyłu body, K i PDW maja takie "blaszki" zakrywające szyny po których przesuwają się ramiona kolby. Bez ich usunięcia się nie obejdzie. Wiem że coś tam jeszcze trzeba przerabiać, ale nie pamiętam co (czytałem o tym na jakiejś zagranicznej stronie z rok temu). Poszukaj na ArniesAirsof, GremlinGunWorx i podobnych. Może znajdziesz jakiś hint :wink:. Jak przyjdą mi do głowy jeszcze jakieś servisy to zamieszcze adresy. Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 23, 2005 Author Report Share Posted March 23, 2005 oki czyli jest to do zrobienia :) warto zaznaczyć jeszcze że posiadam całą kolbe wraz z wykończeniem i montażem do broni i mysle przenieść całą rzecz na Mp5k Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 Tylko pamiętaj, zanim weźmiesz się za przeróbki, zbierz jak największą ilość dokumentacji. I nie miej do nikogo pretensji jak spieprzysz sobie gnata. Aha. Zwykłe mp5 ma GB v2. K i PDW mają v3. Może to oznaczać drobne różnice w budowie szkieletu. Sprawdź to. Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 23, 2005 Author Report Share Posted March 23, 2005 no tylko skąd wziąść tą dokumentacje :( odnośnie przełozenia kolby z MP5 A5 do MP5 K nic nie moge znaleźć, nawet google zawodzi. :( Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 http://www.gunworx.co.uk/news.htm Skontatkuj się z tymi kolesiami. Może oni ci coś pomogą. Robią takie dziwolągi, że drobna modyfikacja K pod klobe od A5, nie powinna im sprawić kłopotu. A nawiasem mówiac, jak ktoś nie widział tej stronki, to polecam. Można się uśmiać. Quote Link to post Share on other sites
bartez8 Posted March 25, 2005 Author Report Share Posted March 25, 2005 oki. Chłopaki z gunworx stwierdzili iż to jest nie warte zachodu zbyt trudna modyfikacja zbyt dużo różnic w budowie mp5 K a A5/A4. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts