HORMON Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Moje pytanko może naiwne ale po długich i bez owocnych poszukiwaniach na googlach zwracam się do was...Moze ktoś ma albo wie gdzie szukać fotek chestrigow z ładownicami dla MP5? Wydawało by się ze banalny problem a jednak nie dokońca... :cry: Prosił bym o jakieś adresiki albo cós... :twisted: 8) Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 jak bys byl zainteresowany to w najblizszym czasie Miwo-military bedzie posiadac takowe cos :] Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted March 21, 2005 Author Report Share Posted March 21, 2005 Pisałem do nich ostatnio w tej kwesti ale nie raczyli odpowiedzieć... w kazdym razie dzięki i czekam na następne posty w tej kwestyii :twisted: 8) Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 ciezko znalezc, bo koncepcja chestrigow i uzywania mp5 jest jakby malo spojna :) mp5 - pistolet maszynowy - bron szturmowa - na malych dystansach, w szybkich akcjach. W takiej sytuacji nie trzeba nosic chesta, ktorego niezaprzeczalna funkcja jest mozliwosc przenoszenia wiekszej ilosci - magazynkow/amunicji/wyposazenia - niz w kamizelkach szturmowych jednak, jeslibys sie uparl to mozna zestawic STRIKE z ladownicami do magazynkow MP5 Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 to najwyrazniej miales pecha z miwo, ja z nimi juz teraz regularnie korespodnuje i za kazdym razem odpowiadaja bardzo szybko, a przede wszystkim milo... a co do chesta to niby rzeczywiscie mp5 nie jest stworzone do walk dlugodystansowych (dziwnie to brzmi) to jedna chest jest dosyc przydatny np. w CQB (wszystko z przodu)... Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 ) to jedna chest jest dosyc przydatny np. w CQB (wszystko z przodu)... a w czym to pomaga? nie chce sie rozwodzic, ale wydaje mi sie, ze w CQB najbardziej liczy sie, aby moc skorzystac z oporzadzenia - najszybciej, po najmniejszej linni oporu - np. wyjac magazynek, latarke itd :) zreszta o umieszczeniu ladownic bylo juz obszernie - wiec nie ma co schodzic z tematu ;) Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted March 21, 2005 Author Report Share Posted March 21, 2005 Włąsnie również myślałem o CQB mam co prawda kamizelkę ale ona tak jakby nie do końca spełnia moje wymagania co do łądowności... :twisted: zobaczymy napisze jeszcze raz do miwo może teraz odpowiedzą... :?: :roll: 8) Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Witam Ja mam "czesta" i jestem zadowolony,szyłem go we Friko i jest OK. Do każdej ładownicy wchodzą dwa magi doMP5 spięte klipem,razem 8 sztuk. Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 w ladownice dedykowane do m4 magazynki od mp5 mieszcza sie bez trudu jak zrozumialem, autorowi chodzilo o chesta dedykowanego do mp5 Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Moja wina nie wyraziłem się jasno,mój był szyty właśnie pod magi do MP5 dwie sztuki do jednej ładownicy.Niestety w przypadku magazynków od M16 nie jest tak fajnie owszem wejdą dwa ale bardzo ciasno pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted March 21, 2005 Author Report Share Posted March 21, 2005 Grzechu a masz może foteczki?Jeśli tak to czy mógłbyś mi je podesłać na maila?podam ci go na PM Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted March 21, 2005 Report Share Posted March 21, 2005 Coś się znajdzie :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Niestety w przypadku magazynków od M16 nie jest tak fajnie owszem wejdą dwa ale bardzo ciasno Do standardowej ladownicy ALICE na dwa dlugie magi do M16 wchodza 4 do MP5 8) A do podwojnej ladownicy na ITLBV wchodza 3 :) Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Witam Foka myslałeś o ładownicy na 3x30 nabojowe magazynki do M16? Do niej wchodzą 4 magazynki od mp5. O ładownicy na 2 magazynki do M16 nic nie wiem :wink: Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
Wolatal Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 a ja mam takie pytanie: gdzie mozna kupic dobrego czarnego chesta?.. wiem ze pytanie moze wydawac sie glupie ale za dobrze sie nie orientuje. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 zalezy za ile chcesz tego chesta kupic... mozesz kupic w miwo, u orkana (nie wiem czy maja jeszcze :])... mozesz np. zamowic sobie powiedzmy w BHI... Quote Link to post Share on other sites
Wolatal Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 chodzilo mi o jakies "gotowe" :P a co do ceny.. to nie wiem. ale maks jakies 500 - 600 zl chcialbym ale jesli byloby drozej :) chodzi mi o dobry i "wygodny" :P Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 na miwo mozesz kupic np. modularny za 170 (zwykly 150)... na militaryarea chyba sa (nawet w kropka i kwadracik kamo)... Quote Link to post Share on other sites
Wolatal Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 dzieki wielkie :) Quote Link to post Share on other sites
HORMON Posted March 24, 2005 Author Report Share Posted March 24, 2005 Po konsultacjach z Orkanem{dzieki za szybką i konkretną odpowiedz :) } wiem iż istnieje szansa zamówienia u Niego chesta... 8) Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 24, 2005 Report Share Posted March 24, 2005 Po konsultacjach z Orkanem{dzieki za szybką i konkretną odpowiedz :) } wiem iż istnieje szansa zamówienia u Niego chesta... 8) dobry wybor :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts