l_isek Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Witam Nie wiem czy to dobre miejsce na ten temat ale nie znalazłem lepszego. Otóz czy na polskim rynku (w zasadzie nie tylko) znajduje sie jakiś shotgun strzelający kilkoma kulkami naraz (3 to troszke za mało). Znalazłem coś takiego ale ładuje sie tylko 2 naboje? http://infinitytactical.com/infinitytactical/product_info.php?products_id=486 Ktoś miał do czynienia z czymś podobnym? Lub z czymś co w jednym strzale wystrzeli około 10-20 kulek (taki mały granatnik ASG wyglądający jak shotgun?) Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 To co znalazłeś to obrzyn :icon_razz2: Była kiedyś firma która wyprodukowała gazową pompkę, strzelała 6 kulkami na raz. Z wyglądu fajna, bardzo masywna, elegancki dźwięk przeładowania ... jednak swoimi osiągami nie powalała. Każda kulka leciała w innym kierunku i dolatywały może na 30m. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Były zdaje się nawet dwie takie firmy. O ile dobrze pamiętam ta bardziej znana pompka była od firmy Both Elephant. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 Zdaje się nawet, że był o niej obszerny temat gdzieś na forum, więcej w nim było negatywnych komentarzy niż pozytywnych. Krakmani wystawili go u siebie za 200-250zł - a więc o czymś to świadczy :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 3, 2012 Report Share Posted January 3, 2012 W promocji był za 199 zł dokładnie ;). Strzelałem z niego parę razy i byłem zadowolony efektem. A zwłaszcza wykonaniem ;). Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 LogaN - U mnie w mieście wzięło go chyba troje ludzi, i sprzedali (a raczej starali się to zrobić). Do lasu nie był zbyt przydatny, ale w budynku nawet nawet :) Jak taki mini granatnik :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2012 Report Share Posted January 4, 2012 To masz szczęście, bo u nas jedyna osoba, która go kupiła, nie zamierza się z nim rostawać (choć już wielokrotnie ją o to prosiłem :P). Wątek posprzątam za niedługo, bo zaczęliśmy trochę offtopicu robić. Quote Link to post Share on other sites
szymongwiazda Posted January 6, 2012 Report Share Posted January 6, 2012 Jeżeli chodzi o to co kolega na samej górze napisał to faktycznie są tylko takie które strzelają 3 na raz. Ale jeśli byś chciał aby powstało coś w stylu "śrótówki" to polecam, bo na osiedlu dzieciaki biegaja z shotami "odpustowymi" które jeżeli przeładują, no powiedzmy 10 razy to wystrzeliwały wszystkie kulki chociaż nie leciały tak daleko jak pojedynczo i oczywiście tak celnie, a wracaając do sprawy to właśnie do tego celu najlepszy shot do takich rzeczy, bo jest tani, to Shotgun 401C - LONG z tanich militari, nawet całkiem dobre wykonanie i parametry, ale po takich akcjach z kikunastoma kulkami licz sie z tym że HU bedzie zjechane na AMEN. Więc lepiej kupić w kiosku za no powiedzmy 30zł, ale trzeba sie liczyć z zacinaniem kulek nawet najlepszej firmy. Jeżeli pomogłem to super, a jeśli nie to trudno. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts