sidor95 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Witam !!! Chcialbym zakupić do mojego kalaszka zestaw oryginalncyh drewien od Ak74 . Czy dalo by sie przerobic te drewna , aby pasowały do mojej repliki : http://img02.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/34/32/92/2034329227 ? Prosze o szybka odp :) Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Wszystkie drewna będą pasowac . Z tym że z kolbą jest trochę zabawy - trzeba uciąc wystający "klocek" z kolby . Następnie wydrążyc dziurę w kolbie na wystający "klocek" z body . Możesz też wydrążyc miejsce na akumulator - ale nie radzę ( możesz uszkodzic kolbę ) - najlepiej dac kable i akumulator pod dekiel . Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Wlasnie o to chodzi by byl tam aku :P Narzedzia jakies tam mam , powinienem sobie poradzic . Hmm a ta kolba bardzo delikatna , no chyba nie bardziej jak stock od cymy ? :D Reszta ( chwyt przedni ) bedzie bez modyfikacji pasowac ? Edited January 7, 2012 by sidor95 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Chwyt pistoletowy nie będzie pasował, bo w replice jest grubszy. Rurę gazową trzeba pilnikiem w miejscu montażu odchudzić. Chwyt przedni tak samo. Polecam ten komplet - sprzedaje go uczciwy Sprzedawca, z naszego forum zresztą (nie, nie ja :P). Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Wlasnie o to chodzi by byl tam aku :P Narzedzia jakies tam mam , powinienem sobie poradzic . Hmm a ta kolba bardzo delikatna , no chyba nie bardziej jak stock od cymy ? :D Reszta ( chwyt przedni ) bedzie bez modyfikacji pasowac ? Chwyt ... wątpie ( ale wszystko jest możliwe ) . Robiąc miejsce na aku , osłabisz kolbę . Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 Rozumiem . Z pilnikiem dopasuje łoże, nakładke zeby luzów nie było ? Wiadomo , che zeby wszystko było ladnie spasowane . Jest to wykonalne ? Co do kolby , to z replika póki co to nie padam , hehe ^^ Wiec normalne uzytkowanie by wytrzymala wydrążona na li-po 2200 11,1V i kabelki tak mysle . Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Rozumiem . Z pilnikiem dopasuje łoże, nakładke zeby luzów nie było ? Wiadomo , che zeby wszystko było ladnie spasowane . Jest to wykonalne ? Co do kolby , to z replika póki co to nie padam , hehe ^^ Wiec normalne uzytkowanie by wytrzymala wydrążona na li-po 2200 11,1V i kabelki tak mysle . Na małego lipolka - spoko , możesz drążyc :wink: Edited January 7, 2012 by Perski102 Quote Link to post Share on other sites
sidor95 Posted January 7, 2012 Author Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Wracajac do łoża i nakladki da sie spasowac zeby luzow nie bylo ? Tak w ogóle dzieki wszystkim za zainteresowania i odpowiedzi w temacie :). A czy on taki maly to ja nie wiem :P 103mm x 33mm x 24mm Edited January 7, 2012 by sidor95 Quote Link to post Share on other sites
Kacperasg Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Tak da się aby luzów nie było przypiłujesz delikatnie sprawdzasz i tak dalej .Bo napewno prosto z ostrego do repliki pasowac nie będą. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 (edited) Witam! U mnie na przykład, dolna część pasowała bez przeróbek, natomiast z górną były problemy. Z kolei kiedy montowałem zestaw drewien u znajomego było dokładnie na odwrót. Jak napisał przedmówca, powoli i ostrożnie. Edited January 7, 2012 by zbojcerz_hegemon Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts