Guest (ID:6452) Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Cze ktos ma jakies informacje na temat jakości części firmy 5KU? Konkretnie interesują mnie ich szkielety, zamki, elementy układu uderzeniowego, magwelle i montaże pod kolimator do HC 5.1. Ma ktoś, macał, widział? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Miałem szkielet i magwell. Ale ot było ponad rok temu. Jakość szkieletu okropna, straszny plastik, magwell o wiele lepiej. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Zaraz, metalowy szkielet był strasznie plastikowy? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Myślałem, że mówiąc szkielet chodzi Ci o http://www.brotherprice.com/ebphoto/AABB%20Custom%20Grip%20for%20Marui%20%20WE%20HiCapa%20BK.jpg , on jest plastikowy. :P Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Mówiąc szkielet chodziło mi o szkielet. Nie o chwyt :D. Ponadto ten szkielet od AABB to nie jest firma 5KU (a przy okazji, widziałem taki "czerwony" który był właściwie bordowy, krzywy jak nie wiem co i w dodatku sprężyna kurka nie wchodziła z powodu gigantycznej nadlewki!). Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Teraz jest AABB, a wcześniej był 5KU, a przynajmniej tak na naklejce miał napisane. No, ale magwell był spoko, a był metalowy, więc według mnie - można zaryzykować :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Czyli frezować potrafią, odlewać z plastiku- jakoś nie bardzo. Git, zarykuję... na wiosnę, jak dolar spadnie hehehe. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Właśnie na silnik zerknąłem UT i tak mi jakoś Elementa przypomina. Ciekawe czy nie brendowany przypadkiem jest. Chyba zaryzykuje i nabędę, bo i tak do Żoninej Feli muszę silnik nabyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts