Kceur Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Witam ! Po namyśle postanowiłem jednak kupić cm.041. Szukam po różnych sklepach. Nowe, używane. W końcu natrafiłem na 3 letnią, używaną za całkiem przyzwoitą cene. Z tego co mi sprzedawca mówił była używana na początku później to tylko leżała. I tu moje pytanie. Co w takiej cymie może się najszybciej popsuć ?. Opłaca się kupować używkę?. Sprzedający mówił że jest to pełny stock, nic nie grzebane. Czy może dołożyć 100 zł do nowej i być spokojny. ? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Zależy od przebiegu i innych zmiennych. Ja bym nic nie ryzykował i kupił nową. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Jeżeli chcesz mieć gwarancje ( i ewentualnie z niej skorzystać w razie awarii) to nowy.Jeżeli umiesz grzebać to używka bo co zaoszczędziłeś na używce wsadzisz w replikę. Bo moim zdaniem każdy nowy chinol wymaga ingerencji wiedząc jak są poskładane. Z reszta wszystko zależy jakie masz wymagania co do repliki. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 (edited) Ja kupiłem używaną cymę cm 041 za 200 PLN, sprawna ale stok i brakowało kilku zewnętrznych części (szczerbinka, rączka przeładowania i stopka kolby). dokupiłem tylko szczerbinkę. Dostałem stokową batkę ale z używanymi batkami to nigdy nie wiadomo więc założyłem że jest walnięta ( i była - czas pracy 3 magi na pełnej baterii) Działała super zasięg moc itp. porównywalne do M4 od CA moich kumpli, do czasu... Aż wsadziłem sprężynę 130 i batkę lipo 11,1. poszły zęby tłoka i z mojej winy styki (nie kupuj zestawu styków od Elementa są naprawdę niskiej jakości, musiałem kupić 2 komplety bo pierwszy pękł bez powodu, a w drugim musiałem dobić bolec trzymający styk bo wystawał) wymieniłem tłok i głowice tłoka, uszczelniłem hop up i śmiga. bardzo dobra do tuningu, stalowe zębatki i mocny silnik. Dołożyłem w sumie ok 150 PLN z batką 250 PLN. przygotuj się na podobny koszt Jak kupisz nową to i tak dołożysz, z drugiej strony używkę za więcej niż 300 PLN bym nie brał Jeżeli chcesz mieć gwarancje ( i ewentualnie z niej skorzystać w razie awarii) to nowy.Jeżeli umiesz grzebać to używka bo co zaoszczędziłeś na używce wsadzisz w replikę. Bo moim zdaniem każdy nowy chinol wymaga ingerencji wiedząc jak są poskładane. Z reszta wszystko zależy jakie masz wymagania co do repliki. Zaskoczyła mnie jakość złożenia Cymy w stosunku do m4 od CA (na korzyść cymy oczywiście) Edited January 20, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts