kosteQ86 Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Robię tuning G&P v2 z 7mm łożyskami kulkowymi. I teraz pytanko czy dadzą radę z M160 + ogień pojedynczy czy lepiej wymienić na jakieś lepsze kulki, na oku mam łożyska Kanzena. Bo tańsze niż promyki czy G&G a marka uznana. I pytanie nr 2. czy jeżeli się już łożyska sypną, może się uszkodzić inna część gb? Nawet jak po nieudanym cyklu przestane strzelać? I jakie są objawy uszkodzenia łożysk? Bo tak czy siak będę testował z tymi G&P bo mam już ładnie wszytko spodkładkowane a nowe łożyska=korekta podkładek. Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Jak się sypną to mogą kulki z łożysk uszkodzić zebatki.Jeśli chcesz trwałe łożyska to bierz ślizgowe. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 9, 2012 Author Report Share Posted January 9, 2012 Wole kulki bo dadzą mi lepszą pracę a co za tym idzie lepszą reakcję na spust, tak przynajmniej myślę:) Bo muszę czymś nadgonić spore przełożenie w triple torque. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 Też bym dużo wolał... Ale kulki 7mm i M160 to raczej nie jest najmądrzejsze rozwiązanie. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 Gdybym miał 8mm to bym się kulek nie bał brać, ale z tymi 7mm to wezmę kulkowe ceramiczne:) bo są praktycznie w cenie ślizgów modify, a tylko te brałem pod uwagę ze ślizgowych. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Najlepiej jak by wsadzić 9mm.I przy takich rzeczach ja bym nie próbował oszczędzać ;). Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 10, 2012 Author Report Share Posted January 10, 2012 No nie ma problemu dam Ci szkielet z otworami 7mm i wsadź mi tam chociaż 8mm łożyska to będę szczęśliwy:) Oszczędzać to nie oszczędzam ale chce wymienić łożyska a nie szkielet za 200zl + łożyska 100zł:P Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Znajdź szkielet z łożyskami, albo użyj ślizgowych. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 http://www.black-wolf.ru/makenotes/3-170210-vtulki-ili-podshipniki-kacheniya M170 Guardera (300strzałów pojedynczych) i M210 Prometheusa (200 strzałów pojedynczych) Może to Ci wyjaśni co się dzieje z łożyskami przy dużych SPR a M160 małą nie jest :) Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 22, 2012 Author Report Share Posted January 22, 2012 Łożyska łożyskom nie równe. Zamówiłem z ceramicznymi kulkami, są mocniejsze od stalowych. Ale i tak rozważam M150 bo na M160 mam tylko 30fps więcej więc nie wiem czy warto. Już długo śmigam z M150 i 7mm kulkowymi w mechboxie systemy i śmiga. M210 to już potwór, ciekaw jestem jakby tylko strzelali na M170 czy też by poszły. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts