zielen Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 (edited) Witam, posiadam replikę GF36 (G36 z dwunogiem od GFC, na gearze od JG) i planuję wymienić części z racji tego, że mam zamiar poprawić osiągi. chciałbym abyście wypowiedzieli się na temat tego cylindra od JBU, czy opłaca się w to inwestować i czy to teflonowanie to tylko kolejny chwyt marketingowy, ewentualnie powiedzcie mi czy inwestowanie w TO ma jakiś sens, a jeśli tak to czy da rade to damontować do gira od giety (na dedykowanej dyszy)? Pozdrawiam Edited January 13, 2012 by zielen Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 13, 2012 Report Share Posted January 13, 2012 (edited) Osobiście nie widzę żadnego sensu w wymianie cylindra (oczywiście jeśli nie zmieniamy długości lufy/nie montujemy BU) Edited January 13, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 13, 2012 Author Report Share Posted January 13, 2012 (edited) mówisz? mam zamiar wsadzić tam jeszcze springa 120 na łożyskowanej prowadnicy, madbull'a x factor, falcona devil'a i long dedyka shs do G36 (głowica cylindra), wszystko na silniku T-up CA, poza tym też chcę zmienić preckę ze stocowej (247mm) na jakąś systeme (prawdopodobnie Taką), po prostu nie wiem czy stockowy cylinder da radę, póki co mam stocka lufę, komorę CA, gumkę G&G zieloną, przed wymianą komory i gumki kulki latały jak głupie podkręcane w jakiś irracjonalny sposób, chciałbym poprawić skupienie/celność i troszkę większy zasięg uzyzkać Edited January 13, 2012 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted January 14, 2012 Report Share Posted January 14, 2012 Zmień gumkę HU i preckę, oraz wszystko dobrze uszczelnij + przesmaruj. Zobacz jak strzela, a później pomyśl o dalszym tuningu : ) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 17, 2012 Author Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Zmień gumkę HU i preckę, oraz wszystko dobrze uszczelnij + przesmaruj. Zobacz jak strzela, a później pomyśl o dalszym tuningu : ) Gumka już jest zmieniona, razem z komorą, teraz tylko precka i zobaczymy EDIT: Sory za post pod postem ale nie moge zedytować tego wyżej (?) Powiedzcie mi, czy taka dysza będzie kompatybilna z taką komorą, chodzi o to czy układ Dysza -> Komora HU będzie odpowiednio szczelny i czy dysza nie jest za długa/za krótka do komory? Pozdrawiam. Edited January 18, 2012 by LogaN Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Zmierz starą dysze, zobacz jak wchodzi do komory. Ale pierw zainwestuj w precke jak juz musisz coś zmienić;p Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 (edited) Sory za post pod postem ale nie moge zedytować tego wyżej (?) Powiedzcie mi, czy taka dysza będzie kompatybilna z taką komorą, chodzi o to czy układ Dysza -> Komora HU będzie odpowiednio szczelny i czy dysza nie jest za długa/za krótka do komory? Pozdrawiam. Dysza to jak zdecydowana większość z dostępnych na rynku - standard CA (te w standardzie TM/JG są dłuższe i mają coś niewiele ponad 25mm), zatem powinna bezprobelemowo pasować do komory CA. Edited January 17, 2012 by wiciok Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 @Jey85 wiem wiem, precke oczywiście mam w planach, ale póki co przeżywam niestety kryzys seksualno-ekonomiczny, patrze do portfela a tam ch*j :) Precke chcę kupić systemy, wiadomo, można zaufać ale swoje kosztuje, myślałem jeszcze o guardeże ale nie wiem jak z jakością. @wiciok dzięki wielkie za odpowiedź, rozwiałeś moje wątpliwości i myśli, że utopiłem 12 zł :) Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 (edited) No, jeszcze ten szczegół, że atrapy bloku gazowego JG też są minimalnie dłuższe 'w tył' niż te w CA. Innymi słowy: do dyszy CA podejdzie tylko blok+komora CA, jakikolwiek element JG w zestawie powoduje niepodawanie kulek. Czy w drugą stronę będzie ok - sam się przekonasz. Z tym, że jeśli u mnie nie podawało, to u ciebie może być po prostu nieszczelność (choć nie musi). Edited January 18, 2012 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted January 19, 2012 Author Report Share Posted January 19, 2012 Czyli jak będę miał Komorę od CA i dysze w standardzie CA to wszystko będzie normalnie pracować? Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Przeczytaj jeszcze raz... Jeśli będziesz miał dyszę i komorę w standardzie CA, ale blok gazowy w standardzie TM/JG, to mogą być problemy np z podawaniem/szczelnością (raczej tym drugim). Ale działać powinno, sam sprawdzisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts