squarek Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 Czy ktoś może wie, czy mozna kupić samą żarówkę do latarki TLF firmy CA ?? W sklepach są dostępne całe reflektory a mi potrzeba zwykłą żarówkę 6v (dzięko swoim zdolnościom destrukcyjnym udało mi się moja przepalić :/ ). Czekam na odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Foka Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 To nie jest zwykla zarowka na 6V :P Nie spotkalem nigdzie samych zarowek xenonowych, zawsze widzialem cale reflektory. Link to post Share on other sites
Procent Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 Z tego co wiem to są to nierozłączne moduły, więc trzeba kupować wszystko razem. Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 a ja mam pytanie: gdzie sie wklada te baterie do zarowki? prosze o szybka odpowiedź :) Link to post Share on other sites
Procent Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Odkręcasz całą przednią część z żarówką i wkładasz baterie do wnętrza przedniego chwytu. Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 no tak, ale nie widze tam jakiegos "wydzielonego" miejsca na te baterie cr2023 Link to post Share on other sites
Procent Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Jest, w gripie jest taka tuba zalana jakimś silikonem i tam baterie wchodzą. Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 rzeczywiscie :) sorry, ze mecze :D ale ... zalane jakby cos jak woskiem to jest, czyli mam wyskrobac to , czy wepchanc w to baterie? :D jestem zielony ... :/ Link to post Share on other sites
Procent Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Nie, wykręcasz całą głowicę z żarówką. Tak jak w każdej latarce i ładujesz od lufy strony, tak jak w każdej zwykłej latarce. Sprawdzone organoleptycznie... Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 ha, teraz widze co jest nie tak ... przyslali mi nie te baterie ..., dali cr2023 :/ a mailo byc cr123a Link to post Share on other sites
Procent Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 Czy mi sie wydaje, czy przysłali Ci takie duże, płaskie? :wink: CR123 to takież małe, krótkie paluszki. Link to post Share on other sites
GROM_Kareem Posted April 11, 2005 Report Share Posted April 11, 2005 tak, plaskie, a powinny byc cr123a czyli jak plauszki prawie sprawa wyjasniona, jutro wysylaja mi na ich koszt juz odpowiednie, a te moge sobie zostawic np do kolimatora (dobrze bo planuje pozniej kupic), tak wiec dobry sklep :) dzieki Procent za pomoc/chęci :) teraz juz bede wiedzial jak zamontowac dobre ;] pzdr Link to post Share on other sites
Recommended Posts