Seba6000 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 (edited) Witam mam problem, po pewnym czasie mój g18 przestał strzelać. Nie do końca wiem co się stało ale selekcjoner ognia jest teraz w dziwnym położeniu jakby odstawał od korpusu, i dziwnie chodzi. Dopiero po mocniejszym dociśnięciu widzę jak pracuje prawidło. Ale oddać mogę tylko 1 strzał potem znowu selekcjoner odskakuje i żeby znowu wystrzelił muszę od ciągnąć go i ustawić selekcjoner na pozycji Fire, i tak w kółko. Proszę o pomoc was koledzy ewentualnie jaka cześć muszę kupić. Edited January 21, 2012 by Seba6000 Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Prawdopodobnie wypadł Ci taki pin który trzyma selektor, popatrz na tylnią część zamka czy masz dziurę, jeżeli tak to trzeba kombinować z zamiennikiem w postaci kawałka pręcika/ gwoździa. Pod szczerbinką masz śrubkę imbusową żeby zablokować ten pin w miejscu. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Ten pin jest ogólnie rzecz biorąc porażką - wypada notorycznie. Jeśli uda Ci się go znaleźć to polecam zakleić zamek od tylu kawałkiem taśmy izolacyjnej, pomaga. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 Jak się ten pin troszeczkę podpiłuje dookoła (wypiłowywujac rowek) pilniczkiem w miejscu gdzie dotyka srubka mocująca, to po dobrym dokręceniu nie ma siły żeby wypadł. Quote Link to post Share on other sites
Seba6000 Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 No własnie w tym problem pin jest rozebrałem cały pistolet i nadal to samo. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Może jest ale się poluzował, ale jeszcze nie wypadł. Luźny selektor to wina właśnie tego pina. Dokręć śrubkę pod szczerbinką. Quote Link to post Share on other sites
asas Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Jeśli selektor dalej odstaje to znaczy to, że źle złożyłeś. Sprawdź czy ten pręcik odchodzący od niego dobrze wchodzi w rozdzielacz trybu ognia w zamku. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Powinien sam wskoczyć do środka jeżeli ustawisz skrzydełko selektora na środku pomiędzy skrajnymi połozeniami. Zresztą samo poprawne położenie najlepiej zaobserwować na module wyjętym z zamka. (niestety nie mam na składzie 18tki żeby sfotografować i pokazać co i jak a słownie nie bardzo potrafię wytłumaczyć). Quote Link to post Share on other sites
janusz3k Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Witam, jak wyżej, o pinie. Jakaś improwizka wchodzi w grę ? :/ Ktoś coś próbował ? Plus kuleczka leżąca pod selektorem, ta od przeskakiwania między trybami.. Quote Link to post Share on other sites
Qbamarciniak Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Złota łopata dla Pana janusz3k. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 A co, uważasz, że powinien zacząć kolejny wątek o tej klamce? Puknij się w łeb i przysraj się do czegoś do czego warto się przysrać. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted April 1, 2017 Report Share Posted April 1, 2017 Posiadam 26c ten sam system pierwszy raz wypadł mi pin przy chronowaniu w nowej replice xD odesłałem na gwarancji naprawili za pół roku znowu problem z selektorem wypadł pin na szczęście znalazłem w polsce i kupiłem. Pin ten jest dokręcany śrubą jeśli dobrze się przykręci nie powinien wypaść. Kulkę też zgubiłem na allego można kupić taką kulkę za śmieszne pieniądze nie pamiętam średnicy ale mogę zmierzyć bo mam z 5 kulek na zapas. ps. pin był kiedyś w asgshop niestety mój został gdzieś w lesie jeśli jeszcze masz swój pin to gdzieś na zamku jest śruba dociskowa ale nie pamiętam czy nie trzeba czasem zamka rozebrać w drobny mak. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted April 2, 2017 Report Share Posted April 2, 2017 Nie, śruba jest pod szczerbiną. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts