Kudlatov Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 witam, mój silnik się zablokował, zębatka się nie kręci. Palcami też nie da rady ruszyć. W samym silniku jakby coś drga, ale nie rusza nic. mogę coś z tym zrobić/ miał ktoś podobnie? Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Z tego co opisujesz - spalił Ci się silnik . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 pęknięty magnes lub uzwojenie silnika. Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 Jako ze odpowiedzi od was uzyskane przekonały mnie że już gorzej być nie może to... Złapałem za kombinerki i ze sporą siłą ruszyłem zębatką i... PUŚCIŁO. Po kilku okrążeniach chodziło względnie ok. W replice też. Czy to rzuca jakieś nowe światło na sprawę? Myślicie że wytrzyma jeszcze trochę? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Widocznie pęknięty magnes albo inny syf przemieścił się. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Raczej długo nie pociągnie, albo do kolejnej zacinki, albo padnie całkowicie. Raczej szykuj się na wymianę. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Źle zrobiłeś. Czasem w ICSach sprężynka rozpierająca magnesy potrafi się przemieścić i zaklinować silnik. Rozebranie go i poparawienie trwa jakieś 2 godzink, zabezpiecza się ją klejemi. Sądzę, ze w tym czasie nie zarobisz niemal 3 stówek na nowy silnik, albo w złej branży siedze :D . Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts