Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Szukam pomysłu na przegwintowanie nakrętki ...

Recommended Posts

Witam. Jak w temacie. otóż posiadam taki oto ris ::

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_209&products_id=3741&name=MadBull_-_Dragon_Fire_100%_CNC_Handguard_Rail_16.25_inch#!prettyPhoto

i jak widać na jednej z fotek jest tam nakrętka, którą trzeba nakręcić na body i na nakrętkę się nakręca konwersję, ale jako iż mam emkę ICS to gwint nijak nie chce pasować... czy ktoś ma pomysł czy dam rade coś z tym zrobić????

pisałem do 1 osoby na pw bo ta osoba także miała ten problem i go rozwiązała... ale czekam na odpowiedź ale puki co czekam na waszą pomoc.

Pozdrawiam.

Może inaczej, jeśli bym znalazł gwintownik z takim gwintem co jest na nakrętce, to bez obaw mogę przegwintować gwint na body????

Pozdrawiam.

Edited by Pietia888

masz 2 opcje ,

1: Jeżeli posiadasz śrubę pasującą pod ten gwint jaki chcesz mieć , a jest ona wystarczająco mocna możesz nia śmiało przegwintować nakrętkę

2: Dopasuj narzynkę do gwintu jaki chcesz mieć i bez problemu przegwintuj , nic się nie stanie . Oczywiście jeżeli gwint jest dość gruby , bo na drobnym gówno z tego będzie ;P

Tzn. ta nakrętka jak mówiłem to na gwint na body ma być nakręcona , także dość gruby jest tam gwint....nakrętka ma na zewnątrz drobny gwint na który się nakręca ris a wewnątrz (i o ten mi chodzi ) gruby który nie pasuje na gwint na body w emce...

Do pierwszego ...

dopiero zaczaiłem o co chodziło w pkt 1... niestety nie posiadam... najwyżej podskoczę poszukać dużych gwintowników , i wezmę bod ze sobą aby dopasować... ale puki co poczekam...

Edited by Pietia888

Po pierwsze to nie słuchaj takich rad jak padły wyżej. Tylko sobie zniszczysz body albo konwersję. Pewnie na body ICSa jest gwint calowy a w konwersji Madbulla metryczny i dlatego nie pasuje. Tak miałem jak chciałem nakręcić konwersję G&P na body KWA. Nie dało się i tyle.

Najlepsza i najtańsza metoda to wziąć body, konwersję i zanieść do najbliższego ślusarza. Sprawdzi jaki powinien być gwint i po prostu dorobi Ci odpowiednią nakrętkę. Mnie to kosztowało chyba 30 zł bo chciałem "na już". Jak dobrze zagadasz to pewnie zapłacisz mniej albo zrobi to za flaszkę. W ten sposób będziesz miał nie zmodyfikowane body ICSa i konwersję również i nie będziesz miał w przyszłości problemu jak będziesz chciał np. wrócić do poprzedniego stanu.

Jak ja rozwiązywałem swój problem to trafiłem na takie cudo (chyba Madbulla) do przegwintowywania body G&P na gwint metryczny. Tylko że koszt tej zabawki (pomijam dostępność w danym momencie w kraju) przewyższał koszt dorobienia nakrętki. Gadżet raczej dla serwisów którym może by się zwróciła taka inwestycja.