Mr MegaMan Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Witam. Mam mały problem/dylemat. Ale do konkretów. Postanowiłem kupić replikę scara. Niestety mój budżet wynosi 800zł dlatego nie mogę sobie pozowlić na vfc. W tym przedziale został mi boyi oraz agm. I tu pojawia się problem. Zastanawiam się co lepiej wybrać? Kupić nowego sc01 i na starcie wymienić prowadnicę na łoźyskowaną,łoźyska na kulkowe,i nową gumkę hop up na guardera czarnego. Albo kupić 1,5 rocznego agm w bdb stanie(tak twierdzi sprzedający) który ma załoźone juź łoźyska kulkowe,prowadnice. Dokupiľ bym nową gumke,precke,i komorę hop up metalową(sprzedający twierdzi że pasuje od m4). Co według Was jest lepszym wyjściem? W gre wchodzi równieź scar h boyi ale w jego wypadku modyfikacje ograniczą się do wymiany gumki. Proszę o rady,i chce zostać przy scar'ze inne repliki nie wchodzą w gre. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 BOYI to... No nie jest to najlepsza replika jaką widziałem i miałem przyjemność współpracować na stole serwisowym. Ba, nawet nawet bym powiedział, że klasyfikuje się w mojej "grupie śmierci" gdzie jest SCAR VFC, M14 KART'a i parę innych replik. AGM nie widziałem, czytałem o nim dobre opinie i widziałem kilka egzemplarzy... Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Czyli ty byłbyś bardziej skłonny wybrać agm. I czy to prawda źe pasują do nich komory emkowe? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Nie wiem nic na temat AGM, musisz poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Mam BOYI sporo czasu i wszystko działa bez problemu. Ile ludzi tyle opinii tak na prawde Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 Ari a coś w nim wymieniałeś? I jak sie sprawuje? Zasięg itp. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Za to jeśli chodzi o odwzororwanie oryginalu Boyi i AGM to porażka. CA też. VFC i G&G nieźle odwzorowują ostry. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Paulina ma Boyi. Jak podoba Ci się design - bierz. Ale nie dla osiągów - strzela w stylu cm.028. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 24, 2012 Author Report Share Posted January 24, 2012 No to mnie trochę ostudziłeś Lesio. Paulina robiła z niego zabawkę do cqb,ale jakby wstawić łożyskowaną prowadnicę,łożyska kulkowe,precke,nową gumkę i sp120 to chyba będzie lepiej strzelał niż cymka. Chyba że się mylę. No nic. Muszę jeszcze się poważnie zastanowić nad wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 25, 2012 Report Share Posted January 25, 2012 Jak się go stuninguje, to będzie strzelał lepiej niż stock. Ale tak jest z każdą repliką - nie znam modelu, który podczas pompowania w niego kasy traci na osiągach. :P Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Dokładnie ;) No nic odrzuciłem wszelkiego rodzaju używki. I zastanawiam się nad wersją L i H. Heavy jest nie wątpliwie piękny ale ciężko z magami. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Bralbym Heavy. SCAR-H Boyi jest kopią VFC, jest lepiej wykonany i odzworowany, a SCAR-l jest kopią CA, która jest brzydsza i gorsza. Quote Link to post Share on other sites
Lagodkin Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 (edited) Miałem styczność z boyiakiem iiiii wygląd jest jeszcze ok. Osiągi tak jak kolega powiedział coś pokroju cm 0.28. W moim egzemplarzu dosyć szybko wystąpił problem połamanego zatrzasku kolby (jest wykonany z plastiku) po za tym z czasem zaczął się zacinać z nie wiadomych przyczyn i na tym skończyła się moja przygoda ze scarem. Edited January 26, 2012 by getta Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Dzięki forum oraz waszym wypowiedziom decyzja zapadła. Jutro wybieram się do Krakmanów zakupić SC-02 Boyi czyli Scar Heavy. Na wstępie wymienię tylko gumkę na czarnego guardera ale myślę że w nie dalekiej przyszłości wymienię lufę na preckę i postaram się dopasować komorę hop up od M4 CA. W temacie o Scar`ze H zrobię małą recenzje i opiszę swoje wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts