Panas Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Witam, otóż mam mały problem z ładowarką Batimex BCH001. Otóż w ustawieniach ładowarki podaje się liczbę ogniw - okej bateria ma 7 ogniw (7 x 1,2V = 8,4V) - jednak na spodzie ładowarki jest rozpiska gdzie 8,4V jest przypisane 6 ogniwom (liczone po 1,3V). I tu pojawia się pytanie ? Ustawić 6 ogniw (według rozpiski patrząc na woltaż) czy ostać przy 7 ogniwach tak jak mam ? Na rozpisce 7 ogniwom przypisane jest 9,8V. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 7 ogniw - 8,4V 8 ogniw - 9,6V Trzymaj się tego. Nie wiem, co tam na rozpisce pisze, ale od 3,5 roku ładuję akumulatory Batimexem w ten sposób, co napisałem wyżej i jeszcze się nie zdarzyło, by mnie zawiodły. Quote Link to post Share on other sites
Panas Posted January 29, 2012 Author Report Share Posted January 29, 2012 Okej, dzięki. Tak myślałem, ale wolałem się upewnić : ) Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted January 29, 2012 Report Share Posted January 29, 2012 W kwestii formalnej: na tej ładowarce jest błąd w rozpisce ilości ogniw. Sam posiadam na swojej to samo błędne oznaczenie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts